Οι Abba απαιτούν να μην χρησιμοποιεί ο Τραμπ τη μουσική τους σε προεκλογικές συγκεντρώσεις

Διαβάζεται σε 3'
ABBA
ABBA (AP Photo/Alberto Pezzali)

Οι Abba δεν επιθυμούν τη χρήση των τραγουδιών και των βίντεό τους στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι Abba απαίτησαν από τον Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη μουσική τους, μετά την χρήση πολλών τραγουδιών τους και πλάνων του συγκροτήματος σε προεκλογική συγκέντρωση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ χρησιμοποίησε μεγάλες επιτυχίες των Abba όπως τα “Money, Money, Money”, “The Winner Takes It All” και “Dancing Queen” στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο St Cloud της Μινεσότα, την αμερικανική πολιτεία με τον μεγαλύτερο σουηδικό πληθυσμό, την Τρίτη, όπως ανέφερε η εφημερίδα Svenska Dagbladet.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν επίσης πλάνα με τα μέλη των Abba σε γιγαντοοθόνη στο γήπεδο χόκεϊ, ενώ παράλληλα εμφανίζονταν μηνύματα που παρότρυναν τους υποστηρικτές να προχωρήσουν σε δωρεές, αμναφέρει ο Guardian.

Η Universal Music, η δισκογραφική εταιρεία των Abba, δήλωσε ότι δεν έλαβε ποτέ αίτημα για άδεια χρήσης της μουσικής ή των βίντεο του συγκροτήματος από το επιτελείο του Τραμπ και ζήτησε άμεσα την αφαίρεση των πλάνων. Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε: «Μαζί με τα μέλη των Abba, ανακαλύψαμε ότι κυκλοφόρησαν βίντεο στα οποία χρησιμοποιήθηκαν τραγούδια/βίντεο των Abba σε εκδηλώσεις του Τραμπ και ζητήσαμε άμεσα να κατέβουν».

Πρόσθεσε επίσης: «Η Universal Music Publishing AB και η Polar Music International AB δεν έλαβαν κανένα αίτημα, επομένως δεν έχει δοθεί καμία άδεια χρήσης στον Τραμπ».

Ο Μπιορν Ούλβιους, ένα από τα μέλη του συγκροτήματος, φέρεται να δήλωσε στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT μέσω γραπτού μηνύματος: «Η δισκογραφική μας εταιρεία, η Universal, φροντίζει να αφαιρεθούν τα πλάνα».

Οι Μπένι Άντερσον, Άγκνεθα Φέλτσκογκ, Άνι-Φριντ Λίνγκσταντ και Ούλβιους είναι οι τελευταίοι καλλιτέχνες που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη χρήση της μουσικής τους από την καμπάνια του Τραμπ. Πριν λίγο καιρό η Σελίν Ντιόν είχε αντιδράσει στην χρήση του “My Heart Will Go On” σε συγκέντρωση του Τραμπ στη Μοντάνα, ενώ η Μπιγιονσέ είχε απαγορεύσει τη χρήση του τραγουδιού της “Freedom” από τον Τραμπ με το μουσικό κομμάτι να αποτελεί πλέον τον ύμνο της καμπάνιας της Καμάλα Χάρις.

Το επιτελείο του Τραμπ δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχολιασμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα