Οι celebrities που ματσάρουν τα πρότυπα της αρχαίας ελληνικής ομορφιάς

Διαβάζεται σε 3'
Οι celebrities που ματσάρουν τα πρότυπα της αρχαίας ελληνικής ομορφιάς
Tο πρόσωπο της Zendaya αντιστοιχεί κατά 94.37% στα πρότυπα ομορφιάς των αρχαίων Ελλήνων. AP Photo Chris Pizzello

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, πλαστικός χειρουργός ερεύνησε ποιες celebrities ανταποκρίνονται περισσότερο στα πρότυπα ομορφιάς της αρχαίας Ελλάδας και άρα θα γίνονταν τότε αγάλματα.

Στην Αρχαία Ελλάδα ομολογουμένως εμπνεύστηκαν διάφορα που χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα σε όλον τον κόσμο. Ενδεχομένως και ορισμένα να κανιβαλίζονται. Εν πάση περιπτώσει οι αρχαίοι Έλληνες άφησαν παρακαταθήκη σε όλους τους τομείς. Συμπεριλαμβανομένης της ομορφιάς.

Βλέπεις, ήταν οι πρώτοι (φευ) που μελέτησαν και κατέληξαν στις αναλογίες της πραγματικές ομορφιάς. Δηλαδή, τις Χρυσές Αναλογίες. Είναι το 1:1:618.

Είχε διαπιστωθεί πως ό,τι ταιριάζει καλύτερα σε αυτές τις αναλογίες, είναι περισσότερο αισθητικά ευχάριστο στο μάτι.

Είχαν δει και ότι στη φύση πολλά πράγματα ακολουθούν τις Χρυσές Αναλογίες, όπως για παράδειγμα ο αριθμός των πετάλων που έχει ένα λουλούδι, το πώς διπλώνονται τα κοχύλια ναυτίλου ή η Ακρόπολη, καθώς οι αναλογίες εφαρμόστηκαν και στην αρχιτεκτονική.

Προφανώς τα βλέπουμε και σε όλα τα ελληνικά αγάλματα και δη στο πρόσωπο, ενώ μεγάλοι ζωγράφοι επίσης ακολούθησαν το πρότυπο και στα πρόσωπα και τα σώματα δικών τους δουλειών (πχ Λεονάρντο ντα Βίντσι).

Ακολουθεί βίντεο με τον πλαστικό χειρουργό, Δρ Siew Tuck Wa να δείχνει πώς μετρώνται οι αναλογίες μας για να καταλάβουμε πόσο απέχουμε από  Χρυσές Αναλογίες και να κάνουμε τα δέοντα -εφόσον αυτός είναι ο λόγος που πήγαμε σε πλαστικό χειρουργό.

Υπάρχει και ένας άλλος τρόπος μέτρησης που είναι ψηφιακός. Πρόκειται για τεχνικές χαρτογράφησης προσώπου με υπολογιστή. Τον εμπνεύστηκε ο πλαστικός χειρουργός Δρ Julian de Silva και τον χρησιμοποίησε σε celebrities για να βρει την πιο όμορφη γυναίκα του πλανήτη, βάσει των προτύπων της αρχαίας ελληνικής ομορφιάς.

Νικήτρια ήταν η Anya Taylor-Joy, πρωταγωνίστρια του Furiosa: A Mad Max Saga.

Η Anya Taylor-Joy στις Κάννες, τον περασμένο Μάιο. Invision/AP Millie Turner

Τα χαρακτηριστικά του προσώπου της ταιριάζουν κατά 94.66% στη Χρυσή Αναλογία, με τα μάτια της να φτάνουν στο 98.9% του τέλειου σχήματος.

Ιδού ποιες συμπληρώνουν το ΤΟΡ10.

94.37% Zendaya (Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια)

94.35% Bella Hadid (Aμερικανίδα μοντέλο)

93.43% Margot Robbie (Αυστραλή ηθοποιός και παραγωγός)

92.67% Song Hye-kyo (Κορεάτισσα ηθοποιός)

 

92.4% Beyoncé (Aμερικανίδα ερμηνεύτρια, συνθέτρια και επιχειρηματίας)

91.64% Taylor Swift (Aμερικανίδα συνθέτρια, ερμηνεύτρια)

91.51% Zhang Ziyi (Κινέζα ηθοποιός και μοντέλο)

91.14% Alia Bhatt (Bρετανίδα ηθοποιός, ινδικής καταγωγής)

90.89% Nazanin Boniadi (Βρετανίδα ηθοποιός και ακτιβίστρια, που γεννήθηκε στην Τεχεράνη)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα