Οι φαρμακερές ατάκες του debate Χάρις – Τραμπ – “Ο χάνιμπαλ και το καπέλο MAGA”

Διαβάζεται σε 4'
Αμερικανοί ψηφοφόροι παρακολουθούν το debate των υποψηφίων Χάρις και Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές
Αμερικανοί ψηφοφόροι παρακολουθούν το debate των υποψηφίων Χάρις και Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές (AP Photo/Rebecca Blackwell)

Οι καλύτερες ατάκες που διατύπωσαν Χάρις και Τραμπ στο πρώτο debate τους για τις προεδρικές εκλογές, όπως τις κατέγραψε το ABC News.

Οι δύο υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ, προσπάθησαν να κερδίσουν το εκλογικό κοινό κατά τη διάρκεια του debate που διοργάνωσε το ABC News το βράδυ της Τρίτης  (10/9) παραθέτοντας τις θέσεις τους σε κρίσιμα πολιτικά ζητήματα και εκτοξεύοντας αιχμές ο ένας εναντίον του άλλου.

Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες ατάκες:

  • Τραμπ: “Περιμένετε ένα λεπτό, μιλάω τώρα.. Σας θυμίζει κάτι αυτό;”

Ενώ ο Τραμπ υποστήριζε ότι η Δημοκρατική αντίπαλός του είναι υπέρμαχος της αποχρηματοδότησης της αστυνομίας, την είδαμε να λέει ότι η δήλωσή του ήταν «δεν είναι αληθής», παρά το γεγονός ότι το μικρόφωνό της ήταν κλειστό, αναφέρει σε δημοσίευμά του το ABC News. Ο Τραμπ την άκουσε επίσης και είπε, “Μιλάω τώρα. Αν δεν σας πειράζει. Παρακαλώ. Σας θυμίζει κάτι αυτό;”.

Εδώ ο Τραμπ χρησιμοποίησε τα λόγια της Χάρις, όταν η ίδια είχε “επιπλήξει” τον Μάικ Πενς κατά τη διάρκεια του debate τους για τις εκλογές αντιπροέδρου το 2020, όταν αυτός τη διέκοπτε ενώ εκείνη απαντούσε σε μια ερώτηση. «Κύριε αντιπρόεδρε, εγώ μιλάω», του είχε πει χαρακτηριστικά τότε.

  • Χάρις: “Ο Ντόναλντ Τραμπ απολύθηκε από 81 εκατομμύρια ανθρώπους”

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πρόσφατη απειλή του Τραμπ να διώξει ποινικά όσους «έκλεψαν» κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών του 2020 και τις τακτικές εκφοβισμού του, η Κάμαλα Χάρις σημείωσε ότι “δυσκολεύεται πολύ να το επεξεργαστεί” την άρνησή του να παραδεχτεί ότι έχασε τις εκλογές του 2020.

“Ο Ντόναλντ Τραμπ απολύθηκε από 81 εκατομμύρια ανθρώπους”, είπε μεταξύ άλλων.

  • Τραμπ: “Τώρα έρχεται αυτή στη φιλοσοφία μου. Στην πραγματικότητα, επρόκειτο να της στείλω ένα καπέλο MAGA”

Με αυτά τα λόγια ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας υποστήριξε πως οι πολιτικές της Χάρις εξελίχθηκαν έτσι, ώστε να είναι παρόμοιες με τις δικές του.

  • Χάρις: “Ο Τραμπ μιλάει για φανταστικούς χαρακτήρες όπως ο Χάνιμπαλ Λέκτερ”

Η Κάμαλα Χάρις ειρωνεύτηκε την ανικανότητα του Ντόναλντ Τραμπ να ασχοληθεί με τα προβλήματα του αμερικανικού λαού και να συμμετάσχει στην αναζήτηση λύσεων, σημειώνοντας πως γι’ αυτό και αρκετοί από τους ψηφοφόρους αποχωρούν σταδιακά από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις που διοργανώνει.

  • Τραμπ: “Run, spot, run”

Ο Τραμπ χλεύασε με αυτή του την ατάκα το οικονομικό σχέδιο της Χάρις, το οποίο, όπως είπε, είναι ένα αντίγραφο του σχεδίου του προέδρου Τζο Μπάιντεν. Ανέφερε ότι είναι τόσο σύντομο όσο «τέσσερις προτάσεις» και το συνόψισε ως «Run, Spot, run», παρ’ ότι αυτό είναι μόνο τρεις λέξεις.

  • Χάρις: “Έχετε φίλο έναν γνωστό δικτάτορα που θα σας έτρωγε για μεσημεριανό”

Όταν ρωτήθηκε για τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Χάρις επαίνεσε αρχικά όσα έκανε η κυβέρνηση Μπάιντεν για να «διατηρήσει την ικανότητα του Ζελένσκι και των Ουκρανών να αγωνιστούν για την ανεξαρτησία τους» και στη συνέχεια δήλωσε πως ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός της “χειραγωγείται από δικτάτορες”.

Αναφερόμενη στις απειλές του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν κατά της γειτονικής Πολωνίας, απηύθυνε την εξής ερώτηση στον Ντόναλντ Τραμπ: «Και γιατί δεν λέτε στους 800.000 Πολωνοαμερικανούς εδώ στην Πενσυλβάνια πόσο γρήγορα θα παραιτηθείτε για χάρη της υποτιθέμενης φιλίας σας με έναν δικτάτορα που είναι γνωστό ότι θα σας έτρωγε για μεσημεριανό;».

  • Χάρις: “Δεν θα αναμετρηθείς με τον Τζο Μπάιντεν, θα αναμετρηθείς με εμένα”

Η Κάμαλα Χάρις υπενθύμισε στον Τραμπ ότι αυτή είναι υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και όχι ο Τζο Μπάιντεν, καθώς ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός της αναφερόταν συνέχεια επικριτικά στον Τζο Μπάιντεν και στους χειρισμούς του σε κρίσιμα πολιτικά ζητήματα.

Παρακολουθήστε ολόκληρο το debate εδώ:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα