Οι Γάλλοι ξορκίζουν τον εφιάλτη με τις πιο όμορφες αναμνήσεις τους από θρυλικές συναυλίες στο Μπατακλάν

default image

Μπορεί ο χώρος του Παρισιού να έχει γίνει συνώνυμος του τρόμου και του θανάτου τις τελευταίες ημέρες, όμως οι Παριζιάνοι έχουν να θυμούνται μοναδικές στιγμές πολιτισμού. Το hashtag που γίνεται παγκόσμιο trend στο twitter. Το μήνυμα των υπεύθυνων του χώρου στο twitter

#MonPlusBeauSouvenirDuBataclan! Αυτό είναι το Hashtag που κερδίζει έδαφος στο διαδίκτυο, από Γάλλους χρήστες του twitter που επιλέγουν να σβήσουν τις εφιαλτικές μνήμες των τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής στο συναυλιακό χώρο Μπατακλάν, παραθέτοντας τις δικές του πιο όμορφες αναμνήσεις από συναυλίες που έλαβαν χώρα όλα αυτά τα χρόνια εκεί.

Το μήνυμα των υπευθύνων του Bataclan

Το επίσημο προφίλ στο twitter του συναυλιακού χώρου ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας τη συμπαράστασή του στα θύματα και τους συγγενείς του και έγραψε τα εξής:

“Αγαπητοί φίλοι,

καμιά λέξη δεν αρκεί για να εκφράσει το μέγεθος της θλίψης μας. Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα, τους τραυματίες και τους δικούς τους ανθρώπους.

Είστε πολλοί εκείνοι που θέλετε να συγκεντρωθείτε στο Μπατακλάν, δυστυχώς όμως οι αρχές χρειάζονται ακόμη περισσότερο χρόνο να δουλέψουν στο σημείο. Θα σας κρατάμε ενήμερους, όσο είναι εφικτό να μαζευτείτε μπροστά από το κτίριο.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη που μας συγκινεί βαθιά”.

 

Το ιστορικό κτίριο του Μπατακλάν υπήρξε αρχικά ένα καφέ-συναυλιακός χώρος με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που δανειζόταν στοιχεία από την κινεζική παράδοση. Το κτίριο άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά στις 3 Φεβρουαρίου 1865 και άλλαξε πολλές φορές χρήση – μετατράπηκε σε κινηματογράφο το 1926 – αλλά και ιδιοκτήτες.

 

Έναν αιώνα σχεδόν μετά την κατασκευή του και έπειτα από σειρά πειραματισμών, το Bataclan που δανείζεται το όνομά του από την οπερέτα του Όφενμπαχ Ba-ta-clan,  βρήκε το πραγματικό του στιλ, εφόσον εξελίχτηκε σε αίθουσα θεαμάτων με ιδιαίτερη έμφαση στη ροκ μουσική. Μόλις το Σεπτέμβρη η επιχείριση εξαγοράστηκε από την Lagardere Unlimited Live Entertainment και εξακολούθησε να διοργανώνει επιλεγμένες συναυλίες μεγάλων σταρ της μουσικής από όλο τον κόσμο.

Δείτε μερικά χαρακτηριστικά post στο twitter:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα