Οι ναυαγοί του έρωτα

default image

Η ιστορία τους απασχόλησε τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο. Ο λόγος για τρία αγόρια που έζησαν επί 50 μέρες πάνω σε μια μικρή βάρκα. Τώρα ήρθε στο φως και το κίνητρο που τους οδήγησε να επιχειρήσουν ένα επικίνδυνο ταξίδι με κίνδυνο της ζωής τους

Την αγάπη πήγαν να βρουν οι τρεις έφηβοι ναυαγοί από τη Ν. Ζηλανδία οι οποίοι κατάφεραν να επιζήσουν 50 μέρες πάνω σε μια μικρή βάρκα που έπλεε ακυβέρνητη στο Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό.

Οι νεαροί που για να κρατηθούν στη ζωή έφτασαν στο σημείο να φάνε  ένα γλάρο ξεκίνησαν με προορισμό ένα γειτονικό νησί με  σκοπό να βρουν κάτι κορίτσια που συνάντησαν σε μια εκδήλωση το ίδιο βράδυ.

Ο 14χρονος Ετουένι Νασάου, ο 15χρονος Σάμου Πελέσα και ο 15χρονος Φίλο Φίλο, γνώρισαν δύο κορίτσια σε ένα τουρνουά ράγκμπι στις 5 Οκτωβρίου στο Αταφού των νησιών Τοκελάου που βρίσκεται μεταξύ Ν. Ζηλανδίας και Χαβάης.

Μετά το event τα κορίτσια γύρισαν σπίτι τους στο νησί Νουκόνου, το κεντρικό νησί των τριών ατόλλων των νησιών Τοκελάου.

Τα κορίτσια του πάρτι

Τα δύο αγόρια, ο Φίλο και ο Πελέσα αφού ήπιαν πολύ και μέθυσαν αποφάσισαν να πάνε να βρούνε τα όμορφα κορίτσια που τους μάγεψαν.

Σε αυτή τη ρομαντική εκδρομή αποφάσισε να συμμετέχει και ο νηφάλιος Νασάου. “Νόμιζα ότι το έλεγαν για πλάκα και πως δε θα το έκαναν” ανέφερε ο ένας εκ των τριών.

Ωστόσο, τα αγόρια ήταν αποφασισμένα να κυνηγήσουν την αγάπη και λίγο πριν φτάσουν στο προορισμό τους η μηχανή της μικρής βάρκας δεν άντεξε.

Έτσι τα αγόρια περιπλανήθηκαν στον ωκεανό για 50 μέρες πριν τα βρούνε εξαντλημένα και αφυδατωμένα. Μάλιστα, οι συγγενείς τους τα θεωρούσαν νεκρά και έκαναν μέχρι και επιμνημόσυνη δέηση.

Αίσιο τέλος

Όμως τα παιδιά ήταν ζωντανά πάνω σε μία μικρή βάρκα που παρασυρόταν περίπου 800 μίλια μακρυά από το νησί τους, σε μία περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού όπου δεν ταξιδεύουν συχνά πλοία.

Την Πέμπτη, ένα νεοζηλανδικό αλιευτικό, που έπλεε κοντά στα νησιά Ουαλίς και Φουτουνά, τα οποία ανήκουν στη Γαλλία, εντόπισε τη μικρή βάρκα με τα τρία αγόρια.

“Πήγα το σκάφος όσο πιο κοντά μπορούσα στη βάρκα και τους ρώτησαν αν χρειάζονταν βοήθεια. Μου απάντησαν ΄πάρα πολύ’ και έδειχναν εκστατικοί που μας έβλεπαν”, περιγράφει ο καπετάνιος του αλιευτικού.

Τα τρία παιδιά βρέθηκαν στα ανοικτά των ακτών των Φίτζι, 1.420 χιλιόμετρα από το αρχιπέλαγος Τοκελάου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα