ΟΗΕ: 20 φορτηγά εισήλθαν στη Γάζα – “Σταγόνα στο ωκεανό” η ανθρωπιστική βοήθεια

Διαβάζεται σε 1'
Bοήθεια στη λωρίδα της Γάζας
Bοήθεια στη λωρίδα της Γάζας AP

Νέες προειδοποιήσεις του ΟΗΕ για τη δραματική κατάσταση στη Γάζα. Συνολικά 20 φορτηγά εισήλθαν την Δευτέρα από το πέρασμα της Ράφα.

Είκοσι φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθαν στον παλαιστινιακό θύλακα της Γάζας από το συνοριακό πέρασμα της Ράφα, τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA).

Δέκα φορτηγά μετέφεραν αποθέματα νερού, τροφίμων και φαρμάκων του ΟΗΕ, ανακοίνωσε το OCHA σε δήλωσή του τη Δευτέρα. Τα υπόλοιπα δέκα φορτηγά μετέφεραν προμήθειες από τον Ερυθρό Σταυρό της Αιγύπτου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

“Είναι σαν σταγόνα στον ωκεανό”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Stephane Dujarric (Στεφάν Ντουζάρικ), σχολιάζοντας τον αριθμό των φορτηγών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Το Σάββατο και την Κυριακή, συνολικά 34 φορτηγά με προμήθειες κατάφεραν να εισέλθουν στη Γάζα, σύμφωνα με τη δήλωση. Ο συγκεκριμένος αριθμός αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 4% του μέσου ημερήσιου όγκου εμπορευμάτων που εισέρχονταν στη Γάζα πριν από την 7η Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται πως στις προμήθειες που εισέρχονται στη Γάζα δεν περιλαμβάνονται τα καύσιμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα