ΟΗΕ: Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας μετά τη δολοφονία Χανίγια

Διαβάζεται σε 1'
OHE
OHE ISTOCK

Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το βράδυ της Τετάρτης (31/07) μετά από αίτημα του Ιράν που ακολούθησε την δολοφονία του Ισμαΐλ Χανίγια

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα συγκληθεί εκτάκτως απόψε έπειτα από αίτημα του Ιράν, μετά τον θάνατο του πολιτικού ηγέτη της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, Ισμαΐλ Χανίγια, ο οποίος σκοτώθηκε σήμερα σε ένα πλήγμα στην Τεχεράνη.

Στην ανακοίνωση για την συνεδρίαση προχώρησε η ρωσική προεδρία στο Συμβούλιο.

Το αίτημα του Ιράν για τη συνεδρίαση, η οποία προγραμματίστηκε για τις 23.00 ώρα Ελλάδας, στήριξαν η Ρωσία, η Αλγερία και η Κίνα, διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος Τύπου.

Γκουτέρες: “Επικίνδυνη κλιμάκωση” τα πλήγματα σε Βηρυτό και Τεχεράνη

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταγγέλλει τα πλήγματα στη Βηρυτό και την Τεχεράνη ως «επικίνδυνη κλιμάκωση».

«Ο Γενικός Γραμματέας πιστεύει ότι οι επιθέσεις που είδαμε στη νότια Βηρυτό και την Τεχεράνη αντιπροσωπεύουν μια επικίνδυνη κλιμάκωση σε μια στιγμή κατά την οποία όλες οι προσπάθειες θα πρέπει αντ’ αυτού να οδηγήσουν σε κατάπαυση του πυρός στη Γάζα» και “στην απελευθέρωση όλων των Ισραηλινών ομήρων”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Στεφάν Ντουζαρρίκ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα