Ολάντ μετά τη Σύνοδο Κορυφής: Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ, είμαστε σε καλό δρόμο

default image

Αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ καθώς προοδεύουμε προς μια συμφωνία εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής

“Προοδεύουμε προς μια συμφωνία. Τα πάντα έχουν δρομολογηθεί έτσι ώστε να έχουμε συμπέρασμα πριν τη Σύνοδο της Πέμπτης” δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής.

Ο κ. Ολάντ υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει ενώ αναγνώρισε πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δύσκολη.

“Η ελληνική κυβέρνηση έφερε στο τραπέζι μια πρόταση που έγινε θετικά αποδεκτή. Η Γαλλία στηρίζει την διαδικασία αυτή διότι το ζητούμενο είναι να έχουμε μια συνολική λύση” είπε ο κ. Ολάντ.

Στη συνέχεια ο Γάλλος πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι η Σύνοδος Κορυφής της Πέμπτης θα επικυρώσει τις αποφάσεις που λάβει το Eurogroup της Τετάρτης, υπογράμμισε ότι δεν θα επιβαρυνθούν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι για τη διάσωση της Ελλάδας, ενώ τόνισε ότι το ελληνικό ζήτημα εδώ και 4 χρόνια δηλητηριάζει την Ευρώπη και φέρνει τους Έλληνες σε αδιέξοδο.

“Πρέπει να βρούμε βιώσιμη λύση για να μην το συζητάμε συνέχεια”, είπε.

“Ζητούμενο ήταν τα ισοδύναμα. Οι σημερινές προτάσεις της Ελλάδας εντάσσονται στα πλαίσια των όσων είχαν προτείνει οι Θεσμοί” πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα