Όλες οι μεταμφιέσεις του Πριγκόζιν: Από Μπόρατ μέχρι… επαναστάτης με φράντζα

Όλες οι μεταμφιέσεις του Πριγκόζιν: Από Μπόρατ μέχρι… επαναστάτης με φράντζα
Οι μεταμφιέσεις του Πριγκόζιν Anton Gerashchenko - Ministry of Internal Affairs of Ukraine/Twitter

Μετά από επιδρομή της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ρωσίας στην έπαυλη του Πριγκόζιν, βρέθηκαν περούκες και ντοκουμέντα των μεταμφιέσεών του.

Η ρωσική κρατική τηλεόραση, Rossiya-1, την Τετάρτη (5/7) εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Πριγκόζιν, του αρχηγού της ομάδας της Wagner, προβάλλοντας αποκλειστικά πλάνα έπειτα από έρευνα των αρχών στο σπίτι του, όπως μεταδίδει το France24. Αναμφίβολα την παράσταση έκλεψαν οι… περούκες που χρησιμοποιούσε.

Ο οικοδεσπότης του προγράμματος “60 Minutes”, Yevgeny Popov, χαρακτήρισε μάλιστα τον Πριγκόζιν “προδότη”, παρουσιάζοντας τα ντοκουμέντα που βρέθηκαν στους χώρους του.

Το βίντεο κατέγραφε κουτιά γεμάτα ρούβλια υψηλής συνολικής αξίας στο γραφείο του και δέσμες δολαρίων στην πολυτελή κατοικία του μαζί με το προσωπικό του ελικόπτερο, μια κρύπτη όπλων, μια συλλογή από περούκες, μια πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα ιατρικής περίθαλψης και μια συλλογή από “αναμνηστικά” σφυριά, τα οποία φέρεται να χρησιμοποιούσε η ομάδα της Wagner, για να σκοτώσει τους “προδότες”.

Οι περούκες και οι μεταμφιέσεις του Πριγκόζιν

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι περούκες που βρέθηκαν σε ντουλάπα στην έπαυλή του, τιες οποίες και χρησιμοποιούσε για μεταμφιέσεις. Ο επίσημος σύμβουλος και πρώην υφυπουργός στο Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, Anton Gerashchenko, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ένα κολλάζ φωτογραφιών με τον Πριγκόζιν να έχει διαφορετική μεταμφίεση κάθε φορά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι φωτογραφίες προέρχονται από το προσωπικό άλμπουμ του Πριγκόζιν και διέρρευσαν από την Υπηρεσία Πληροφοριών της Ρωσίας (FSB), έπειτα από την επιδρομή που διεξήχθη στο σπίτι του στην Αγία Πετρούπολη.

Ο ιστότοπος Fontanka, που έχει την έδρα του στην Αγία Πετρούπολη, ανέφερε επίσης πως μια φωτογραφία με «κομμένα κεφάλια» βρέθηκε στην κατοικία του Πριγκόζιν, οι μισθοφόροι του οποίου κατηγορούνται συχνά για φρικαλεότητες. Ο Fontanka δημοσιοποίησε επίσης μια φωτογραφία που δείχνει μια τεράστια βαριοπούλα σε ένα δωμάτιο του σπιτιού του Πριγκόζιν, η μεταλλική κεφαλή της οποίας φέρει το μήνυμα “Σε περίπτωση σημαντικών διαπραγματεύσεων”.

Η εξέγερση της Wagner, στις 24 Ιουνίου, συγκλόνισε τη ρωσική εξουσία την ώρα που αυτή βρίσκεται σε πόλεμο στην Ουκρανία. Οι μαχητές της είχαν καταλάβει για πολλές ώρες ένα γενικό επιτελείο του ρωσικού στρατού στο Ροστόφ (νοτιοδυτική Ρωσία) και κατευθύνθηκαν προς τη Μόσχα.

Η εξέγερση τερματίσθηκε το βράδυ της 24ης Ιουνίου με μια συμφωνία που προέβλεπε την αναχώρηση του Πριγκόζιν για τη Λιθουανία. Ο Πριγκόζιν διαβεβαίωσε πως η εξέγερσή του δεν είχε στόχο την ανατροπή της εξουσίας, αλλά τη διάσωση της Βάγκνερ που το ρωσικό γενικό επιτελείο απειλούσε να διαλύσει.

Έκτοτε αναλυτές στα δημόσια ρωσικά μέσα ενημέρωσης τον εμφανίζουν ως έναν άπληστο επιχειρηματία που έχασε τα λογικά του, αφού έγινε πλούσιος χάρη σε κερδοφόρα συμβόλαια που συνήπτε επί χρόνια κατά το παρελθον με το ρωσικό κράτος.

Καμιά κύρωση δεν έχει ανακοινωθεί σε βάρος των στασιαστών, ωστόσο το μέλλον των επιχειρήσεων του Γεβγκένι Πριγκόζιν, της αυτοκρατορίας του στα μέσα ενημέρωσης και των επιχειρήσεών του για να επηρεάζει τις εξελίξεις, τόσο στη Ρωσία όσο και στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στην Αφρική, μοιάζει αβέβαιο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα