Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι Ολυμπιακοί δακτύλιοι εγκαταστάθηκαν στον Πύργο του Άιφελ

Διαβάζεται σε 2'
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι Ολυμπιακοί δακτύλιοι εγκαταστάθηκαν στον Πύργο του Άιφελ
Οι Ολυμπιακοί δακτύλιοι κοσμούν τον Πύργο του-Άιφελ AP Thomas Padilla

Οι Ολυμπιακοί δακτύλιοι θα κοσμούν τον δημοφιλή Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι, όπου και θα τελεστούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 πλησιάζουν κι έτσι η πόλη διαξαγωγής τους που για φέτος είναι το Παρίσι, προετοιμάζεται, με τον Πύργο του Άιφελ να κοσμείται από τους ολυμπιακούς δακτύλιους.

Οι δακτύλιοι κρεμάστηκαν ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο του δημοφιλούς παριζιάνικου αξιοθέατου, σε ένα αρκετά ευκρινές σημείο για τους περαστικούς. Κατασκευασμένοι από ανακυκλωμένο χάλυβα συναρμολογήθηκαν πρώτα στο έδαφος και τοποθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη νότια πλευρά, με θέα στον ποταμό Σηκουάνα. Με ενσωματωμένους 100.000 λαμπτήρες LED χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης πρόκειται να ανάβουν συνεχώς .

Την ημέρα θα φωτίζονται στα χρώματα των Ολυμπιακών Αγώνων και τη νύχτα με λευκό χρώμα. Οι δακτύλιοι θα κοσμούν το δημοφιλές ορόσημο του Παρισιού μέχρι και το τέλος των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Οι 5 Ολυμπιακοί δακτύλιοι είναι ένα σχέδιο εμπνευσμένο από τον Πιέρ ντε Κουμπερτέν και αποτελούν το οπτικό και χαρακτηριστικό σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων. Συγκεκριμένα, αποτελείται από 5 “δαχτυλίδια” σε χρώματα: μπλε, πράσινο, κόκκινο, κίτρινο και μαύρο και αντιπροσωπεύουν τις 5 ηπείρους που συμμετέχουν στους Αγώνες.

Υπενθυμίζεται πως οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 26/7 και θα λήξουν την Κυριακή 11 Αυγούστου. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν κατά κύριο λόγο στο Παρίσι, σε 16 πόλεις στη μητροπολιτική Γαλλία αλλά και στην Ταϊτή που είναι γαλλική αποικιοκρατία.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα