Ολλανδία: Επιτρέπει την ευθανασία σε παιδιά όλων των ηλικιών

Ολλανδία: Επιτρέπει την ευθανασία σε παιδιά όλων των ηλικιών
istock

Τους κανόνες για την ευθανασία διευρύνει η Ολλανδία, με τους νέους κανονισμούς να ισχύουν για παιδιά ηλικίας ενός έως 12 ετών που υποφέρουν αφόρητα και δεν έχουν ελπίδα βελτίωσης

Η Ολλανδία πρόκειται να διευρύνει τους κανονισμούς της για την ευθανασία ώστε να συμπεριλάβει τη δυνατότητα των γιατρών να συνδράμουν στο θάνατο ανίατα άρρωστων παιδιών ηλικίας ενός έως 12 ετών.

Οι νέοι κανόνες θα ισχύουν για πέντε έως δέκα παιδιά ετησίως που υποφέρουν αφόρητα από την ασθένειά τους, δεν έχουν καμία ελπίδα βελτίωσης και στα οποία η παρηγορητική φροντίδα δεν μπορεί να φέρει ανακούφιση, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης την Παρασκευή (14/4).

“Ο τερματισμός της ζωής για αυτή την ομάδα είναι η μόνη λογική εναλλακτική λύση στον ανυπόφορο και απελπιστικό πόνο του παιδιού”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της όπως σημειώνει ο Guardian.

Η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε την ευθανασία υπό αυστηρές προϋποθέσεις το 2002. Όλες οι περιπτώσεις πρέπει να αναφέρονται σε επιτροπές ιατρικού ελέγχου. Ο νόμος προέβλεπε ήδη τη δυνατότητα ευθανασίας που αφορούσε ανίατα άρρωστα μωρά μέχρι τα πρώτα τους γενέθλια και παιδιά άνω των 12 ετών.

Μόνο μία περίπτωση ευθανασίας για ανήλικο ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών αναφέρθηκε το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία των περιφερειακών επιτροπών επανεξέτασης.

Ωστόσο η Ολλανδία δεν θα είναι η πρώτη χώρα που υιοθετεί κάτι τέτοιο, καθώς στο Βέλγιο επιτρέπεται από το 2014.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα