Ολλανδία: Το τεράστιο πείραμα με τον κορονοϊό στις εξέδρες του “Γιόχαν Κρόιφ”

Ολλανδία: Το τεράστιο πείραμα με τον κορονοϊό στις εξέδρες του “Γιόχαν Κρόιφ”
Oι Ολλανδοί παίκτες ευχαριστούν το κοινό AP

Ως ευκαιρία πειραματισμού είδαν οι ολλανδικές αρχές το παιχνίδι της Εθνικής ομάδας της χώρας με τη Λεττονία. Στις εξέδρες βρέθηκαν 5000 φίλαθλοι.

Το σαββατιάτικο παιχνίδι μεταξύ της Ολλανδίας και της Λετονίας στη Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα του Αμστερνταμ για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022 ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ένα επίσημο ποδοσφαιρικό παιχνίδι εθνικών ομάδων. Είχε το χαρακτήρα ενός πολύ αημαντικού επιστημονικού πειράματος αλλά συνάμα σημαδότησε και την επιστροφή στο γήπεδο των φιλάθλων μετά από ένα χρόνο πανδημίας.

Στο εν λόγω παιχνίδι η ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, μετά από σχετική συνεννόηση με τις υγειονομικές αρχές της χώρας, επέτρεψε την είσοδο σε 5000 φιλάθλους. Τα σχετικά εισιτήρια έγιναν φυσικά ανάρπαστα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, τόση ήταν η δίψα του κόσμου να επιστρέψει στις κερκίδες.

Την επιμέλεια του πειράματος την έχει το Πολυτεχνείο του Αϊντχόφεν το οποίο ήθελε να διαπιστώσει τι μπορεί να συμβεί σ’ έναν ανοιχτό χώρο στον οποίο θα συγκεντρωθούν 5000 άτομα με αποστάσεις μεταξύ τους και τα οποία θα φωνάζουν με ότι αυτό συνεπάγεται για τη “μεταφορά” σταγονιδίων.

Οι φίλαθλοι που αγόρασαν εισιτήριο υποχρεώθηκαν να κάνουν τεστ σε κρατική εφαρμογή. Αφού διαγνώστηκαν θετικοί, απέκτησαν και το οριστικό δικαίωμα εισόδου στο γήπεδο. Για την παραμονή τους εκεί πήραν ειδικές οδηγίες. Χωρίστηκαν σε γκρουπ αλλά μόνο σ’ ένα αυτά η χρήση της μάσκας ήταν υποχρεωτική. Επίσης, δεν είχαν όλοι τη δυνατότητα να παραγγείλουν ποτό ή φαγητό.

Τα νέα δεδομένα που συλλέχθηκαν θα αναλυθούν στο πανεπιστήμιο, θα δοθούν στις υγειονομικές αρχές της χώρας και από εκεί θα φτάσουν στην κυβέρνηση η οποία θα έχει την τελική ευθύνη να συντάξει το σχέδιο επιστροφής του πληθυσμού στην κανονικότητα (αν και προς το παρόν το τρίτο κύμα χτυπά ανελέητα την Ολλανδία).

Για την ιστορία, το πείραμα συνοδεύτηκε από νίκη των Ολλανδών στο γήπεδο με 2-0…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα