Υπαρχηγός Χεζμπολάχ: Θα νικήσουμε το Ισραήλ, όπως κάναμε το 2006

Διαβάζεται σε 3'
Ναΐμ Κάσεμ
Ναΐμ Κάσεμ AP Photo

Ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κάσεμ, πραγματοποίησε την πρώτη ομιλία αξιωματούχου της οργάνωσης μετά τη δολοφονία του ηγέτη της, Χάσαν Νασράλα.

Την πρώτη ομιλία μετά τη δολοφονία του Γενικού Γραμματέα της οργάνωσης Σάγεντ Χασάν Νασράλα, εκφώνησε το μεσημέρι της Δευτέρας (30/09) ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κάσεμ.

Κατά την ομιλία του, ο Ναΐμ Κάσεμ, αναφέρθηκε στη δολοφονία του Νασράλα: “Χάσαμε έναν αγαπημένο αδερφό και ηγέτη που αγαπούσε τους μαχητές της πίστης”.

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι η οργάνωση δέχθηκε πλήγματα αλλά δήλωσε παρόν, τονίζοντας πως η Χεζμπολάχ συνεχίζει τον διαρκή αγώνα της. “Η Χεζμπολάχ θα συνεχίσει να επιδιώκει τους βασικούς της στόχους, παρά τις επιθέσεις κατά αμάχων στο Λίβανο και την προσπάθεια του Ισραήλ να σπείρει το χάος”, δήλωσε ο αναπληρωτής ηγέτης της οργάνωσης.

“Η επιλογή του νέου Γενικού Γραμματέα της Χεζμπολάχ θα γίνει σύντομα, ακολουθώντας τον καθιερωμένο μηχανισμό που έχουμε σε εφαρμογή” είπε, μεταξύ άλλων ο Κάσεμ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η διαδικασία είναι ήδη σε εξέλιξη.

Για την προαναγγελθείσα χερσαία εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο, ο Κάσεμ υπογράμμισε κατά την ομιλία του η οποία ξεκίνησε στις 12:00 πως η Χεζμπολάχ είναι έτοιμη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. “Είμαστε απόλυτα έτοιμοι αν οι Ισραηλινοί αποφασίσουν χερσαία εισβολή. Οι δυνάμεις της αντίστασης είναι προετοιμασμένες και σε επιφυλακή. Ο ισραηλινός εχθρός δεν θα καταφέρει να επιτύχει τους στόχους του,” δήλωσε ο Κάσεμ.

“Οι ισραηλινές δυνάμεις σκοτώνουν και διαπράττουν σφαγές κατά αμάχων” είπε επίσης κατά την ομιλία του ο Ναΐμ Κάσεμ. “Οι ΗΠΑ είναι συνένοχες με το Ισραήλ, παρέχοντας απεριόριστη στρατιωτική υποστήριξη – πολιτιστικά, πολιτικά, οικονομικά,” δήλωσε, καταδικάζοντας τις ενέργειες του Ισραήλ και τις επιθέσεις κατά αμάχων.

“Θα νικήσουμε, όπως νικήσαμε και στην αντιπαράθεσή μας με το Ισραήλ το 2006,” δήλωσε ο αναπληρωτής ηγέτης της Χεζμπολάχ, κλείνοντας το βιντεοσκοπημένο μήνυμά του

“Θα κάνουμε τον εχθρό να μετανιώσει” δηλώνει ο ιρανός ΥΠΕΞ

Το Ιράν δεν θα αφήσει καμία από τις «εγκληματικές πράξεις» του Ισραήλ αναπάντητη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν Νάσερ Καναάνι κατά την διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των δημοσιογράφων αναφερόμενος στην ισραηλινή επίθεση που σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χασάν Νασράλα και τον υποδιοικητή των Φρουρών της Επανάστασης στον Λίβανο Αμπάς Νιλφορουσάν.

«Τηρούμε σθεναρή στάση και θα ενεργήσουμε κατά τρόπο που θα κάνει τον εχθρό να μετανιώσει», είπε προσθέτοντας ότι το Ιράν δεν επιδιώκει πόλεμο, αλλά δεν τον φοβάται.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι το Ιράν παρακολουθεί τις εξελίξεις με τις αρχές του Λιβάνου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα