Ομολόγησε ο O.J. Simpson; Η προβολή συνέντευξης του 2006 προκαλεί σάλο στις ΗΠΑ

Ομολόγησε ο O.J. Simpson; Η προβολή συνέντευξης του 2006 προκαλεί σάλο στις ΗΠΑ
FILE - In this June 21, 1995 file photo, O.J. Simpson holds up his hands before the jury after putting on a new pair of gloves similar to the infamous bloody gloves during his double-murder trial in Los Angeles. During Simpson's trial, a prosecutor famously asks him to put on a pair of gloves allegedly worn by the killer. The gloves appeared to be too tight, reinforcing the immortal words of defense attorney Johnnie Cochran: "If it doesn't fit, you must acquit." (AP Photo/Vince Bucci, Pool, File) AP Photo/Vince Bucci, Pool, File

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιλογή του Fox να προβάλει συνέντευξη που είχε δώσει προ δωδεκαετίας ο πρώην σταρ του αμερικανικού football, ενώ ερωτήματα προκαλεί η "υποθετική ομολογία" του

Μία συνέντευξη από το 2006, του σταρ του αμερικανικού football και του κινηματογράφου OJ Simpson, η οποία δεν είχε προβληθεί μέχρι χθες(Κυριακή 11/3), έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στις ΗΠΑ.

Ο OJ Simpson είχε κατηγορηθεί για την δολοφονία της πρώην συζύγου του Nicole Brown και του φίλου της,Ron Goldman, το 1995 και είχε αθωωθεί σε μία δίκη που προβλήθηκε σε εθνικό επίπεδο και είχε διχάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες στα μέσα της τελευταίας δεκαετίας του προηγούμενου αιώνα.

Στην συνέντευξη που ο αμερικανός αθλητής έδωσε το 2006, φέρεται να “ομολογεί υποθετικά” την ενοχή του για τους δύο φόνους. Και αυτό, επειδή η συνέντευξη είχε δοθεί προκειμένου να προωθηθεί το βιβλίο “If I Did It”, (Αν το έκανα), το οποίο παρουσιάζει τον OJ να περιγράφει υποθετικά την δολοφονία της πρώην συζύγου του  και του φίλου της.

Η συνέντευξη δεν προβλήθηκε ποτέ(μέχρι χθες) και το βιλίο κυκλοφόρησε πολύ αργότερα, εξαιτίας της κατακραυγής, καθώς θεωρήθηκε ότι επιχειρούσαν να εκμεταλλευτούν οικονομικά τον θάνατο δύο ανθρώπων.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε αργότερα, και μόνο όταν η οικογένεια του Ron Goldman κέρδισε τα δικαιώματα για την έκδοσή του. Ο τίτλος άλλαξε σε If I Did It: Confessions of the Killer(Οι εξομολογήσεις ενός δολοφόνου) με το “Αν” του τίτλου να κρύβεται επιμελώς στο εξώφυλλο.

Χθες, και μετά από προώθηση εβδομάδων, το Fox παρουσίασε στιγμιότυπα από την συνέντευξη του 2006, την οποία και επανέφερε στη δημοσιότητα στο πλαίσιο της δράσης κατά της έμφυλης βίας. Σε αυτή τη συνέντευξη, ο Simpson υπενθυμίζει σταδιακά ότι η αφήγησή του για τα γεγονότα είναι “υποθετική” και αναφέρεται στο πώς έφτασε στο σπίτι της πρώην συζύγου του, με τον φίλο του “Τσάρλι”, ένα μαχαίρι ένα καπέλο και γάντια, πριν συγκρουστεί λεκτικά με την Nicole και τον Goldman.

“Θυμάμαι να παίρνω ένα μαχαίρι από τον Τσάρλι και, μετά από αυτό, για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι κάτι, εκτός από το να στέκομαι εκεί και να υπάρχουν όλα αυτά τα πράγματα τριγύρω”. Στην ερώτηση “ποια πράγματα” απαντά “αίμα και πράγματα” (Blood and stuff).

Η προβολή της συνέντευξης, αλλά και η στάση του Simpson σε αυτή, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις ΗΠΑ, με το FOX να κατηγορείται για εκμετάλλευση του τραγικού περιστατικού αλλά και τους τηλεθεατές να διερωτώνται αν πρόκειται για επί της ουσίας ομολογία του Simpson και όχι “υποθετική”.

Το ερώτημα αυτό, προκύπτει από το γεγονός ότι ο OJ μπαίνει σε λεπτομέρειες που κάνουν την “εξομολόγηση” να μην μοιάζει καθόλου υποθετική αλλά και αντιφάσεις σχετικά με τις επίσημες καταθέσεις του. Το γεγονός επίσης, ότι φαίνεται να ξεχνιέται και αρχίζει να αναφέρεται σε πρώτο πρόσωπο στα περιστατικά, σαν να πρόκειται για ανάμνηση, έκαναν το χάσταγκ #DidOJConfess να τρεντάρει στο twitter καθ’όλη την διάρκεια της εκπομπής.

O OJ Simpson καταδικάστηκε σε 33 χρόνια φυλάκιση το 2008 με κατηγορίες για ένοπλη ληστεία και απαγωγή και παρέμεινε στην φυλακή μέχρι το 2017, οπότε και αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή.

Με πληροφορίες από: BBC, NYTimes, Ew (AP Photo/Vince Bucci, Pool, File)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα