Οργή Μπαχτσελί για Ζελένσκι: “Να εμπιστεύεται την Τουρκία, όχι την Ελλάδα”

Οργή Μπαχτσελί για Ζελένσκι: “Να εμπιστεύεται την Τουρκία, όχι την Ελλάδα”
Ερντογάν και Μπαχτσελί AP

Ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεσπάθωσε εναντίον του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ.

Τα όσα τόνισε για την Τουρκία στην πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προκάλεσαν την οργή του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο ηγέτης της τουρκικής ακροδεξιάς (MHP) και κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τον Ουκρανό ηγέτη να “δείξει σεβασμό στην Τουρκία” η οποία, κατά τη γνώμη του, είναι “η μόνη χώρα πο επιχειρεί επιλύσει την ουκρανική κρίση”.

“Θα ήταν καλύτερα αν ο Ζελένσκι εμπιστευόταν την Τουρκία και όχι την Ελλάδα” τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπαχτσελί “σημαδεύοντας” τα παράπονα του Ουκρανού προέδρου για τη διευκόλυνση που παρέχει το τουρκικό κράτος στους Ρώσους τουρίστες.

“Ο Ζελένσκι θα έπρεπε να έχει περισσότερο σεβασμό γενικά στην Τουρκία και τη δημοκρατία της. Η Τουρκία έχει ειρηνευτικό σχέδιο για τον πόλεμο” συμπλήρωσε.

Η Τουρκία προσπαθεί να κρατήσει μία σχετική ουδετερότητα στον πόλεμο της Ουκρανίας. Δεν συμμετέχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας αν και είναι μέλος του ΝΑΤΟ ενώ την ίδια ώρα ενισχύει με όπλα την Ουκρανία.

Ταυτόχρονα δύο φορές μέχρι τώρα η Τουρκία έχει αναλάβει να εκπονήσει ειρηνευτικό σχέδιο φέρνοντας τις δύο πλευρές σε απευθείας συνομιλίες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα