Οργή στη Νότια Αφρική: Αγρότης κατηγορείται ότι έριξε γυναίκες σε γουρούνια

Διαβάζεται σε 3'
Εργάτρια γης στην Αφρική (Φωτογραφία αρχείου)
Εργάτρια γης στην Αφρική (Φωτογραφία αρχείου) iStock

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει το ρατσιστικό έγκλημα που έλαβε χώρα στη Νότια Αφρική, όπου ένας λευκός αγρότης φέρεται να πυροβόλησε και να έριξε σε γουρούνια δύο μαύρες γυναίκες, προκειμένου να εξαφανιστούν τα ίχνη τους.

Φρίκη έχει προκαλέσει στη Νότια Αφρική η υπόθεση ενός λευκού αγρότη και δύο εργατών του που φέρονται να πυροβόλησαν και να έριξαν δύο μαύρες γυναίκες σε γουρούνια για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Η 45χρονη Μαρία Μαγκάτο και η 34χρονη Λουσία Ντλόβου φέρονται να αναζητούσαν τροφή σε φάρμα κοντά στην Πολόκβανε, στη βόρεια επαρχία Λιμπόπο, τον περασμένο Αύγουστο, όταν δέχθηκαν πυροβολισμούς. Τα σώματά τους φέρεται να δόθηκαν στα γουρούνια, σε μια προσπάθεια να εξαφανιστούν τα πειστήρια.

Το δικαστήριο καλείται να αποφασίσει αν θα χορηγήσει εγγύηση στον 60χρονο ιδιοκτήτη της φάρμας, Ζαχαρία Γιοχάνες Ολιβιέ, καθώς και στους εργαζόμενούς του, τον 19χρονο Άντριαν ντε Βετ και τον 50χρονο Γουίλιαμ Μουσόρα, πριν την έναρξη της δίκης για δολοφονία.

Οι τρεις άνδρες δεν έχουν ακόμη κληθεί να καταθέσουν επίσημα την υπεράσπισή τους, κάτι που θα γίνει κατά την έναρξη της δίκης σε μεταγενέστερο στάδιο.

Στις προηγούμενες ακροάσεις, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο απαιτώντας να απορριφθεί η εγγύηση στους κατηγορούμενους.

Φυλετικός “πόλεμος” μετά το τραγικό περιστατικό

Ο αδελφός της Μαγκάτο, Γουόλτερ Ματόλε, δήλωσε στο BBC ότι το περιστατικό έχει επιδεινώσει τις φυλετικές εντάσεις μεταξύ μαύρων και λευκών στη Νότια Αφρική, ειδικά στις αγροτικές περιοχές της χώρας, παρά το τέλος του απαρτχάιντ πριν από 30 χρόνια.

Οι κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι και με κατηγορίες απόπειρας δολοφονίας, καθώς φέρονται να πυροβόλησαν και τον σύζυγο της Ντλόβου, ο οποίος ήταν παρών στο περιστατικό. Ο Μαμπούθο Νκουμπε κατάφερε να διαφύγει τραυματισμένος και ειδοποίησε έναν γιατρό για βοήθεια.

Ο Νκουμπε ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία, η οποία εντόπισε τα αποσυντεθειμένα σώματα της γυναίκας του και της Μαγκάτο στο κλουβί των γουρουνιών λίγες ημέρες αργότερα. Σύμφωνα με τον Ματόλε, οι αστυνομικοί βρήκαν το πτώμα της αδελφής του εν μέρει καταφαγωμένο από τα ζώα.

Η οικογένεια της Μαγκάτο είναι συγκλονισμένη από τον θάνατό της, ειδικά οι τέσσερις γιοι της, ηλικίας από 5 έως 22 ετών. Ο μεγαλύτερος γιος της, Ράντι, δήλωσε: «Η μητέρα μου πέθανε με βασανιστικό τρόπο. Ήταν μια στοργική μητέρα που έκανε τα πάντα για μας. Νομίζω ότι θα κοιμάμαι καλύτερα τα βράδια αν δεν τους δοθεί εγγύηση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα