Όσκαρ Πιστόριους: Παραμένει στη φυλακή – Απορρίφθηκε το αίτημα για αποφυλάκιση υπό όρους

Όσκαρ Πιστόριους: Παραμένει στη φυλακή – Απορρίφθηκε το αίτημα για αποφυλάκιση υπό όρους
Όσκαρ Πιστόριους Themba Hadebe, File/AP Photo

Στη φυλακή παραμένει ο παραολυμπιονίκης του στίβου, Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της συντρόφου του πριν 10 χρόνια, καθώς το αίτημα που είχε καταθέσει για αποφυλάκιση υπό όρους απορρίφθηκε

Δεν αποφυλακίζεται υπό όρους ο Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στίνκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου 2013, μετά την εξέταση του σχετικού αιτήματος που είχε καταθέσει και ενώ έχει ήδη εκτίσει το μισό της ποινής του.

Όπως δήλωσε στο CNN η Τάνια Κόεν, δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Στίνκαμπ, “μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το συμβούλιο αναστολών έχει λάβει την απόφαση, η αποφυλάκιση με όρους έχει απορριφθεί και θα συγκληθεί σε ένα χρόνο ξανά για να εξετάσουν ξανά τον Όσκαρ Πιστόριους για αποφυλάκιση υπό όρους”.

Το υπουργείο σωφρονισμού της Νότιας Αφρικής ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως η επιτροπή αναστολών αποφάσισε ότι ο Πιστόριους θα μπορεί να υποβάλει εκ νέου αίτηση τον Αύγουστο του 2024, ενώ το συμβούλιο επικαλέστηκε μια νέα διευκρίνιση σχετικά με την ποινή του Πιστόριους που εκδόθηκε από το Ανώτατο Εφετείο της Νότιας Αφρικής πριν από τρεις ημέρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η μητέρα της Ρίβα Στίνκαμπ, Τζουν 2023 Themba Hadebe/AP Photo


Οι γονείς της Στίνκαμπ αντιτάχθηκαν στην πρόωρη αποφυλάκιση του Πιστόριους, με τη μητέρα της να υποστηρίζει πως ο παραολυμπιονίκης δεν έχει μετανοήσει για τις πράξεις του.

Ο Κόεν δήλωσε επίσης ότι ο Πιστόριους έχει πει «διάφορες εκδοχές» για το τι συνέβη το βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου 2013 και «ποτέ δεν διευκρίνισε» γιατί πυροβόλησε για τελευταία φορά, που ήταν και ο πυροβολισμός που τελικά απέβη μοιραίος για τη Στίνκαμπ.

Για να δικαιούται να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης υπό όρους, ο Πιστόριους έπρεπε να συμμετάσχει στη διαδικασία «Αποκαταστατικής Δικαιοσύνης» της Νότιας Αφρικής, η οποία δίνει στους παραβάτες την ευκαιρία να «αναγνωρίσουν και να αναλάβουν την ευθύνη για τις πράξεις τους», όπως αναφέρει το CNN.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα