Ουκρανία: 2 νεκροί και 19 τραυματίες στην πόλη Σούμι από ρωσική επίθεση με drones

Ουκρανία: 2 νεκροί και 19 τραυματίες στην πόλη Σούμι από ρωσική επίθεση με drones
Συντρίμμια σε αυλή σπιτιού στην πόλη Σούμι, μετά τη ρωσική επίθεση με drones AP Photo/Andrii Marienko

Δύο νεκροί, 19 τραυματίες και καταστροφές σε μερικά κτίρια ήταν ο απολογισμός της ρωσικής επίθεσης στην πόλη Σούμι της Ουκρανίας. Εκσυγχρονισμό του συστήματος αεράμυνας ζήτησε ο Ζελένσκι.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 19 τραυματίστηκαν στην πόλη Σούμι της Ουκρανίας, ύστερα από ρωσική επίθεση με drones. Ένα κρατικό δημόσιο κτήριο και δύο κατοικίες υπέστησαν επίσης ζημιές.

Τέσσερις από τους τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, δύο από αυτούς σε κρίσιμη κατάσταση σύμφωνα με την Kyiv Independent, ενώ οι υπόλοιποι 15 τραυματίες επέστρεψαν σπίτι τους, αφού έλαβαν την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη. Ανάμεσά τους και ένα παιδί 5 ετών.

Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, η επίθεση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (3/7) από τουλάχιστον 4 ρωσικά drones ενώ δεύτερος αεροπορικός συναγερμός σήμανε αρκετές ώρες αργότερα, με την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία να προειδοποιεί για νέα ενδεχόμενη επίθεση.

Εικόνες από την πόλη Σούμι που δημοσίευσαν οι τοπικές Αρχές έδειχναν κατεστραμμένα κτίρια και αυλές γεμάτες συντρίμμια.

Συντρίμμια σε αυλή σπιτιού στην πόλη Σούμι, μετά τη ρωσική επίθεση με drones (AP Photo/Andrii Marienko)

Συντρίμμια σε αυλή σπιτιού στην πόλη Σούμι, μετά τη ρωσική επίθεση με drones AP Photo/Andrii Marienko

Νωρίτερα ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 13 από τα 17 μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής, που εκτόξευσε η Μόσχα κατά τη διάρκεια της νύχτας (3/7).

Σημειώνεται ότι μετά την επίθεση στο Σούμι, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε επείγοντα εκσυγχρονισμό του συστήματος αεράμυνας. Δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει αρκετά υψηλής ποιότητας συστήματα αεράμυνας για να προστατεύσει ολόκληρη την επικράτεια της χώρας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα