Ουκρανία: 20 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ρωσικό βομβαρδισμό στην Οδησσό

Διαβάζεται σε 2'
Βομβαρδισμοί στην Οδησσό
Βομβαρδισμοί στην Οδησσό AP Photo

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες ύστερα από ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στην Οδησσό. Η Ουκρανία δηλώνει έτοιμη για την “εύλογη απάντησή της”.

Τουλάχιστον 20 είναι οι νεκροί και άλλοι 75 οι τραυματίες από το σημερινό ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στην Οδησσό, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας αυτής, μιλώντας στη δημόσια ουκρανική τηλεόραση.

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης Ολέχ Κιπέρ ανέφερε ότι σε ορισμένες περιοχές αναφέρονται διακοπές στην ηλεκτροδότηση και τον εφοδιασμό με φυσικό αέριο, λόγω του πλήγματος αυτού.

Βομβαρδισμοί στην Οδησσό
Βομβαρδισμοί στην Οδησσό AP Photo Victor Sajenko

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε με ανάρτησή του στο Telegram ότι η Ρωσία θα λάβει μια «εύλογη απάντηση» από τις ουκρανικές δυνάμεις για το διπλό πυραυλικό πλήγμα στην πόλη-λιμάνι της Οδησσού.

«Οι Αμυντικές Δυνάμεις μας ασφαλώς θα κάνουν τα πάντα για να διασφαλίσουν ότι οι Ρώσοι φονιάδες θα αισθανθούν την εύλογη απάντησή μας» ανέφερε στο βραδινό διάγγελμά του που αναρτήθηκε σε αυτήν την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

Βομβαρδισμοί στην Οδησσό
Βομβαρδισμοί στη Ρωσία (φωτογραφία αρχείου) AP Photo

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, δέκα κατοικίες, ένας αγωγός αερίου χαμηλής πίεσης και οχήματα διάσωσης υπέστησαν ζημιές από τη σημερινή επίθεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα