Ουκρανία: 75 πυραύλους εκτόξευσε η Μόσχα – Συγκλονιστικές εικόνες από το Κίεβο

Ουκρανία: 75 πυραύλους εκτόξευσε η Μόσχα – Συγκλονιστικές εικόνες από το Κίεβο
Πυραυλικές επιθέσεις στο Κίεβο ap

Δεκάδες πλήγματα σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα του Κιέβου και άλλες ουκρανικές πόλεις, με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να κάνει λόγο για επιθέσεις της Ρωσίας με πυραύλους και ιρανικά drones. Συγκλονίζουν οι εικόνες.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως η Ρωσία εκτόξευσε σήμερα το πρωί 75 πυραύλους εναντίον πόλεων της Ουκρανίας.

«Το πρωί, ο επιτιθέμενος εκτόξευσε 75 πυραύλους, 41 από τους οποίους καταρρίφθηκαν από την αντιαεροπορική άμυνά μας», δήλωσε με ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Βαλέρι Ζαλούζνι, διευκρινίζοντας πως η Ρωσία χρησιμοποίησε επίσης «μη επανδρωμένα αεροπλάνα μάχης».

/ AP

/ AP

Ζελένσκι: Με δεκάδες πυραύλους και ιρανικά drones οι επιθέσεις

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως η Ρωσία πραγματοποίησε τις σημερινές επιδρομές της εναντίον της Ουκρανίας με δεκάδες πυραύλους και ιρανικά μη επανδρωμένα αεροπλάνα και ότι επέλεξε τη χρονική στιγμή με στόχο να προκαλέσει τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες μεταξύ των κατοίκων της, ενώ είχε επίσης στόχο την ενεργειακή υποδομή της χώρας.

Κατεστραμμένα οχήματα από τις εκρήξεις στο Κίεβο ap

/ AP

«Θέλουν τον πανικό και το χάος, θέλουν να καταστρέψουν το ενεργειακό μας σύστημα», δήλωσε σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας πως τα πλήγματα με «δεκάδες πυραύλους» και ιρανικά μη επανδρωμένα αεροπλάνα Σαχέντ είχαν στόχο όλη τη χώρα από το βορρά μέχρι το νότο και από την ανατολή μέχρι τη δύση, πλήττοντας το Κίεβο, καθώς και τις περιφέρειες των Χμελνίτσκιι, Λβιβ, Ντνίπρο, Βινβίτσια, Ζαπορίζια, Σούμι, Χάρκοβο και Ζιτομίρ.

Εικόνες απόλυτης καταστροφής στο Κίεβο AP Photo/Efrem Lukatsky

/ AP

«Ο δεύτερος στόχος τους είναι ο λαός. Ο χρόνος και οι στόχοι είχαν επιλεγεί ειδικά για να προκαλέσουν όσο μεγαλύτερη ζημιά είναι δυνατόν», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα