Ουκρανία: Αφαίρεσαν χειροβομβίδα από το στήθος στρατιώτη

Ουκρανία: Αφαίρεσαν χειροβομβίδα από το στήθος στρατιώτη
Ukraine Medical Force Command/@Facebook

Μια χειροβομβίδα που δεν πρόλαβε να εκραγεί αφαιρέθηκε από το στήθος ενός Ουκρανού στρατιώτη. Εντυπωσιακές εικόνες πριν και μετά το χειρουργείο.

Σε ένα πρωτοφανές χειρουργείο υπεβλήθη Ουκρανός στρατιώτης, καθώς του αφαίρεσαν χειροβομβίδα που είχε καρφωθεί στο στήθος του, κατά τη διάρκεια μαχών στον πόλεμο.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσω ανάρτησης στη σελίδα της ιατρικής υπηρεσίας των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στο Facebook, που δείχνει την ακτινογραφία με τη χειροβομβίδα καρφωμένη στο στήθος του στρατιώτη.

Στη δεύτερη εικόνα, φαίνεται ο χειρούργος που ανέλαβε την εγχείρηση, να κρατά στα χέρια του τη χειροβομβίδα, λίγο αφότου εκείνη αφαιρέθηκε.

Ukraine Medical Force Command/@Facebook


Σύμφωνα με το BBC, η ανάρτηση ανέφερε ότι δύο στρατιώτες βοήθησαν στην επίβλεψη της επιχείρησης για να διασφαλιστεί ότι διεξήχθη με ασφάλεια.

Ο τραυματίας στρατιώτης αναρρώνει τώρα, ανέφερε η ομάδα.

Στην ανάρτηση αναφέρεται ότι η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε χωρίς τη χρήση ηλεκτροπήξης -μια κοινή μέθοδο όπου χρησιμοποιείται ηλεκτρικό ρεύμα για να βοηθήσει στον έλεγχο της αιμορραγίας κατά τη διάρκεια της επέμβασης- επειδή τα πυρομαχικά θα μπορούσαν να εκραγούν ανά πάσα στιγμή.

Πρόσθεσε ότι η συσκευή ήταν μια χειροβομβίδα VOG – ένα κομμάτι πυρομαχικών μήκους 4 εκατοστών που εκτοξεύεται από έναν εκτοξευτήρα χειροβομβίδων και μπορεί να φτάσει περίπου 400 μέτρα μακριά και είναι σχεδιασμένο να εκρήγνυται ακριβώς πάνω από το έδαφος.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τον υποστράτηγο Andrii Verba, ο οποίος περιγράφεται ως “ένας από τους πιο έμπειρους χειρουργούς” των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Δεν είναι γνωστό πότε έγινε η επιχείρηση ή πού τραυματίστηκε ο στρατιώτης, αν και η ανάρτηση δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα