Ουκρανία: Εφθασαν τα πρώτα αμερικανικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot

Ουκρανία: Εφθασαν τα πρώτα αμερικανικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot
Πυραυλικά συστήματα Patriot AP

«Ο όμορφος ουκρανικός ουρανός μας γίνεται ασφαλέστερος» έγραψε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, υποδεχόμενος τα πρώρα αμερικανικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot.

Ο ουκρανικός στρατός παρέλαβε τα πρώτα αμερικανικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, που θα βοηθήσουν το Κίεβο να προστατευθεί από τις ρωσικές επιδρομές, ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας της Ουκρανίας Ολέξιι Ρέζνικοφ.

«Σήμερα, ο όμορφος ουκρανικός ουρανός μας γίνεται ασφαλέστερος διότι τα αμερικανικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot έφθασαν στην Ουκρανία», έγραψε στο Twitter ο ουκρανός υπουργός Αμυνας ευχαριστώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Γερμανία και την Ολλανδία που «κράτησαν τον λόγο τους».

Οι Patriot, που κατασκευάζονται από την εταιρείας Raytheon Technology Corp, είναι σχεδιασμένοι για να αναχαιτίζουν εισερχόμενους πυραύλους και η Ρωσία έχει προειδοποιήσει αρκετές φορές αυτούς τους μήνες πως αν το ΝΑΤΟ παραδώσει τα συγκεκριμένα συστήματα στην Ουκρανία, η κίνηση αυτή θα θεωρηθεί κλιμάκωση της έντασης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα