Ουκρανία: Επίθεση στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου στην Κριμαία

Διαβάζεται σε 1'
Κριμαία
Επίθεση στην Κριμαία (φωτο αρχείου) (AP Photo, File)

Πυραυλική επίθεση κατά του αρχηγείου του ρωσικού στόλου στην Κριμαία εξαπέλυσε ο ουκρανικός στρατός. Ένας Ρώσος στρατιώτης αγνοείται.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή (22/09), ότι οι δυνάμεις του έπληξαν “επιτυχώς” το αρχηγείο του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στο λιμάνι της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε από την πλευρά του, ότι ένας στρατιωτικός αγνοείται μετά την ουκρανική πυραυλική επίθεση, αναθεωρώντας προηγούμενη ανακοίνωσή του ότι ο στρατιωτικός είχε σκοτωθεί.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει, επίσης, ότι η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε συνολικά 5 ουκρανικούς πυραύλους.

Κυβερνοεπίθεση στην Κριμαία μετά το χτύπημα

Η Κριμαία δέχτηκε μια “πρωτοφανή” κυβερνοεπίθεση, λίγες ώρες μετά την ουκρανική πυραυλική επίθεση στο αρχηγείο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

“Πρωτοφανής κυβερνοεπίθεση κατά παρόχων του διαδικτύου στην Κριμαία. Βρισκόμαστε στη διαδικασία αποκατάστασης των διακοπών του διαδικτύου στη χερσόνησο”, δήλωσε στο Telegram ο Όλεγκ Κριουτσκό, σύμβουλος του ηγέτη που εγκατέστησε η Ρωσία στη χερσόνησο, χωρίς ωστόσο να αναφέρει αν η κυβερνοεπίθεση αυτή συνδέεται άμεσα με τα πλήγματα.

Ο τοπικός κυβερνήτης Μιχαήλ Ραζνοζάγεφ δήλωσε ότι “είναι πιθανό και δεύτερο πλήγμα” και κάλεσε τους κατοίκους να αποφύγουν το κέντρο της πόλης όπου βρίσκεται το αρχηγείο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα