Ουκρανία: Η στιγμή που Έλληνες δημοσιογράφοι τρέχουν να σωθούν από τα drones

Ουκρανία: Η στιγμή που Έλληνες δημοσιογράφοι τρέχουν να σωθούν από τα drones
Βομβαρδισμοί στο Κίεβο ap

Η πρωτεύουσα της Ουκρανίας δέχεται ανηλέες σφυροκόπημα από drones του ρωσικού στρατού γεγονός που κάνει άκρως επικίνδυνη τη δημοσιογραφική καταγραφή.

Σε δύσκολη θέση έρχονται πλέον οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τον πόλεμο της Ουκρανίας στο Κίεβο.

Οι Ρώσοι έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις του με drones γεγονός που σκορπά τον πανικό στην ουκρανική πρωτεύουσα και αποτυπώνεται στα video των Ελλήνων και των Ελληνίδων ανταποκριτών.

Στο παρακάτω video του Open μπορεί να διακρίνεις ανθρώπους κοντά στην πλατεία Μαϊντάν να τρέχουν αναζητώντας ένα καταφύγιο.

Σε άλλα πλάνα του ΣΚΑΙ, φαίνεται η αγωνιώδης προσπάθεια των Ουκρανών να φωνάξουν τους ανταποκριτές έτσι ώστε να μπουν σε κλειστό χώρο και να προστατευτούν από τα ρωσικά πυρά.

Εννοείται ότι έχουν ανέβει ήδη και πολλά video στο twitter.

Χτυπήματα και στο Μικολάιβ

Εν τω μεταξύ, ρωσικά drones καμικάζι έπληξαν δεξαμενές με ηλιέλαιο σε έναν από τους τερματικούς σταθμούς της ουκρανικής πόλης Μικολάιβ, δήλωσε τη Δευτέρα ο δήμαρχός της.

Ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ουκρανίας, το Μικολάιβ, ανέστειλε τις εξαγωγές κατά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, αλλά η Ουκρανία ασκεί πιέσεις για να επαναλειτουργήσει ώστε να αυξηθούν οι αποστολές τροφίμων βάσει μιας συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας.

“Στο Μικολάιβ τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) έπληξαν ένα στόχο βιομηχανικής υποδομής, όπου πήραν φωτιά δεξαμενές ηλιελαίου”, είπε ο δήμαρχος της πόλης Ολεξάντρ Σενκέβιτς.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες προτού σημειωθούν εκρήξεις στην πρωτεύουσα Κίεβο από πιθανόν ιρανικής κατασκευής drones, τα οποία χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από τη Ρωσία για επιθέσεις σε ουκρανικό έδαφος.

Η περιφερειακή υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών δημοσιοποίησε φωτογραφίες όπου διακρίνονται τεράστιες δεξαμενές, με φλόγες και καπνό να υψώνονται πάνω από τις εγκαταστάσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα