Ουκρανία: “Καταρρίψαμε όλους τους πυραύλους της Ρωσίας” λέει το Κίεβο

Ουκρανία: “Καταρρίψαμε όλους τους πυραύλους της Ρωσίας” λέει το Κίεβο
AP Photo/Felipe Dana, File

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε πως κατέρριψε και τους 18 πυραύλους που εκτόξευσαν στη διάρκεια της νύχτας οι ρωσικές δυνάμεις. Εκρήξεις νωρίτερα στο Κίεβο.

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν και τους 18 διαφόρων τύπων πυραύλους που εκτόξευσε στη διάρκεια της νύχτας η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Βαλέρι Ζαλούζνι.

Η Ρωσία εκτόξευσε έξι βαλλιστικούς πυραύλους Κινζάλ από αεροσκάφος, εννέα πυραύλους κρουζ Καλίμπρ από πλοία στη Μαύρη Θάλασσα και τρεις πυραύλους εδάφους Ισκαντέρ, ανέφερε ο Ζαλούζνι μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων Telegram.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε πως έξι ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη Σαχίντ καταρρίφθηκαν επίσης, καθώς και τρία αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Το Reuters σημειώνει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες από ανεξάρτητη πηγή.

Υπενθυμίζεται πως οι ουκρανοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν “εξαιρετικής” έντασης την επίθεση της Ρωσίας, που ήταν η όγδοη τέτοια επιδρομή εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας αυτόν τον μήνα.

Ήταν “εξαιρετική στην πυκνότητά της””, περιλάμβανε “τον μέγιστο αριθμό πυραύλων μέσα στο μικρότερο χρονικό διάστημα”, ανέφερε ο Σερχίι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, μέσω Telegram.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε, επικαλούμενος “τις πρώτες πληροφορίες”, ότι “η μεγάλη πλειονότητα” των “στόχων στον εναέριο χώρο του Κιέβου εντοπίστηκε και καταστράφηκε”.

Εκρήξεις στο Κίεβο

Νωρίτερα, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες αναφέρθηκαν εκρήξεις σε συνοικίες του Κιέβου, σύμφωνα με τις αρχές.

Δεν έδωσαν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές σε αυτό το στάδιο.

«Εκρήξεις στο Κίεβο. Μερικές στη συνοικία Σολομιάνσκι», ανέφερε ο δήμαρχος Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο μέσω Telegram. Αρκετά αυτοκίνητα πήραν φωτιά, πρόσθεσε.

Συμπλήρωσε πως συντρίμμια κατέπεσαν σε ζωολογικό κήπο στη συνοικία Σεβτσενκίβσκι.

“Η αντιαεροπορική άμυνα εργάζεται”, διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο προϊστάμενος του γραφείου του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Αντρίι Γέρμακ, μέσω Telegram. Απέφυγε να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η στρατιωτική διοίκηση της περιοχής του Κιέβου ανέφερε επίσης μέσω Telegram πως τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας αποκρούουν νέα επίθεση της Ρωσίας στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Reuters μετέδωσαν πως άκουσαν αρκετές εκρήξεις που τους φάνηκε πως οφείλονταν στην κατάρριψη στόχων από την αντιαεροπορική άμυνα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα