Ουκρανία: Κυρώσεις κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον

Ουκρανία: Κυρώσεις κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον
Ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον Kirsty O'Connor AP

Κυρώσεις κατά της Ρωσίας, μετά το διάγγελμα Πούτιν που αναγνώρισε την ανεξαρτησία των αυτονομιστικών επαρχιών στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Η Μεγάλη Βρετανία κάνει πράξη τις απειλές της για κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Μετά το διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν, όπου αναγνώρισε την ανεξαρτησία των αυτονομιστικών επαρχιών στην ανατολική Ουκρανία, ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός δήλωσε στους βουλευτές του ότι δεν πρέπει να έχουν καμία αμφιβολία πως αυτό που συνέβη ισοδυναμεί με “ανανεωμένη εισβολή” στην Ουκρανία.

Ο Τζόνσον ανακοίνωσε ότι πέντε ρωσικές τράπεζες (Rossiya, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank και Βlack Sea Bank) και τρεις Ρώσους με τεράστια περιουσία, θα υποστούν κυρώσεις.

Οποιαδήποτε περιουσιακά στοιχεία κατέχουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα δεσμευτούν και θα τους απαγορευτεί η είσοδος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Αυτή είναι η πρώτη δόση”, δήλωσε. “Θα ακολουθήσουν περαιτέρω κυρώσεις εάν ο Πούτιν προχωρήσει παραπέρα”.

“Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για μια παρατεταμένη κρίση”, πρόσθεσε ο Τζόνσον, ενώ τόνισε πως, επειδή το διακύβευμα είναι τόσο μεγάλο, το εγχείρημα του Πούτιν στην Ουκρανία πρέπει να αποτύχει”.

“Σκοτεινή” η χθεσινή ημέρα για την Ευρώπη

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Keir Starmer, ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου, χαρακτηρίζοντας “σκοτεινή” τη χθεσινή ημέρα για την Ευρώπη. “Ο Πούτιν φαίνεται αποφασισμένος να βυθίσει την Ουκρανία σε έναν ευρύτερο πόλεμο”.

Πρόσθεσε για τον Πούτιν ότι φοβάται τη δημοκρατία, ενώ τον χαρακτήρισε “ακανόνιστο και αυταρχικό”, κάτω από τον οποίο δεν θέλουν να ζουν οι άνθρωποι.

Τόνισε τη σημασία για τους βουλευτές να δείξουν ότι δεν θα διχαστούν, ενώ ανέφερε πως, αν η βρετανική κυβέρνηση δεν επιβάλει τώρα ένα σύνολο κυρώσεων, ο Πούτιν θα θεωρεί ότι δεν θα τιμωρηθεί.

Ο Starmer άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι απέτυχε να εμποδίσει την είσοδο ρωσικών χρημάτων στη Βρετανία “και η κυβέρνηση πρέπει να κάνει περισσότερα για να κρατήσει τα ξένα χρήματα μακριά από την πολιτική”.

“Ο Πούτιν επιδιώκει τη διαίρεση και η Δύση πρέπει να παραμείνει ενωμένη. Ο Πούτιν θεωρεί για τη Δύση ότι είναι πολύ διεφθαρμένη για να κάνει το σωστό και πρέπει να του αποδείξουμε ότι κάνει λάθος”, κατέληξε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα