Ουκρανία: Οι μισθοφόροι της Βάγκνερ στρατολογούν gamers

Ουκρανία: Οι μισθοφόροι της Βάγκνερ στρατολογούν gamers
Ουκρανός χειριστής drone AP

Η αναζήτηση αφορά σε άτομα ηλικίας 21 έως 35 ετών σύμφωνα με τον Ινστιτούτο Μελέτης του Πολέμου χωρίς απαραίτητο στρατιωτικό υπόβαθρο.

Μαζικές ρωσικές επιθέσεις εκδηλώθηκαν σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας την ώρα που εξελίσσεται στο έδαφος η ουκρανική αντεπίθεση.

Η πόλη Λβιβ, το Κίεβο αλλά και η Ζαπορίζια έγιναν στόχος των ρωσικών δυνάμεων με την ουκρανική πλευρά να διατείνεται ότι κατέρριψε 32 από τα 35 ρωσικά drones που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις.

«Είχαμε μια ανήσυχη νύκτα όχι μόνον στην υπόλοιπη ουκρανική επικράτεια, αλλά και στο Λβίβ. Μία από τις κρίσιμες υποδομές μας έγινε στόχος των ρωσικών drones. Υπάρχουν κάποιες μικρές ζημιές, κάποια σπασμένα παράθυρα, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε γρήγορα να τις αποκαταστήσουμε», ανέφερε ο Αντρίι Σαντοβίι, δήμαρχος Λβιβ.

Όπως αναφέρει το Euronews, η ουκρανική αντεπίθεση συνεχίζεται σε πολλαπλά μέτωπα στο Ντονέτσκ και στην Ζαπορίζια. Κατά την ανάλυση του βρετανικού Υπουργείου Άμυνας και οι δύο εμπόλεμες πλευρές υφίστανται σημαντικά ανθρώπινες απώλειες.

Σε μία προσπάθεια εμψύχωσης των ουκρανικών δυνάμεων το Κίεβο έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο με τον Αρχιστράτηγο Βαλερί Ζαλούζνι να εποπτεύει τις επιχειρήσεις στην πρώτη γραμμή.

Οι ρωσικές δυνάμεις επίσης ενισχύουν τις θέσεις τους ενώ ταυτόχρονα ο μισθοφορικός στρατός της Βάγκνερ προσπαθεί να στρατολογήσει γνώστες παιχνιδομηχανών με στόχο να τους κάνει χειριστές σε drones.

Η αναζήτηση αφορά σε άτομα ηλικίας 21 έως 35 ετών σύμφωνα με τον Ινστιτούτο Μελέτης του Πολέμου χωρίς απαραίτητο στρατιωτικό υπόβαθρο, αλλά με προαπαιτούμενη την δεινότητα στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Ταυτόχρονα και οι τακτικές ρωσικές δυνάμεις μετακινούν επίστρατους στις πρώτες γραμμές, που κατά το Ινστιτούτο Μελέτης του Πολέμου, αποτελεί ένδειξη σημαντικών απωλειών.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα