Ουκρανία: Οργή Ζελένσκι για τις θηριωδίες – Συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς οι Ρώσοι

Ουκρανία: Οργή Ζελένσκι για τις θηριωδίες – Συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς οι Ρώσοι
Πόλεμος στην Ουκρανία 2022 Rodrigo Abd/AP Photo

Στον ΟΗΕ θα φτάσει το ζήτημα των θηριωδιών που φέρεται να έχει κάνει ο ρωσικός στρατός στην πόλη Μπούτσα όπως ανακοίνωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθησαν στην Μπούτσα και σε άλλες κατεχόμενες πόλεις θα εξεταστούν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την Τρίτη.

Ο Ζελένσκι είπε ότι εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Μπούτσα και σε άλλες πόλεις – μεταξύ αυτών ήταν και άμαχοι που πυροβολήθηκαν. Προειδοποίησε ότι όσοι ευθύνονται για εγκλήματα πολέμου «θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν».

Ο Ουκρανός πρόεδρος στο νέο διάγγελμά του είπε ότι θα υπάρξει ένα νέο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, όμως «δεν αρκεί» αυτό. Θέλει, όπως είπε, να δουν οι ηγέτες της Ρωσίας πού οδήγησαν οι εντολές τους ενώ παράλληλα προσκάλεσε την πρώην καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί να πάνε στην Μπούτσα για να δουν πού οδήγησαν τα 14 χρόνια των «παραχωρήσεών» τους στη Ρωσία.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε επίσης τον αποτροπιασμό του για όσα είδε.

Η Ρωσία ζήτησε να συγκληθεί τη Δευτέρα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για να συζητηθεί η «προβοκάτσια των Ουκρανών ριζοσπαστών».

«Υπό το πρίσμα της κραυγαλέας πρόκλησης Ουκρανών ριζοσπαστών στην Μπούτσα, η Ρωσία ζήτησε να συγκληθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ» ανέφερε ο Ντμίτρι Πολάνσκι, ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη, σε ανάρτησή του στο Telegram.

Σφοδροί βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από ρωσικό πλήγμα σε ένα νοσοκομείο στο Ρούμπιζνε, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε μέσω του Telegram ο κυβερνήτης της περιοχής Σέρχι Γκαϊντάι, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κοινότητα αυτή βρίσκεται κοντά στο Λουχάνσκ, στην περιφέρεια του Ντονμπάς και έχει βομβαρδιστεί πολλές φορές από την αρχή του πολέμου, στις 24 Φεβρουαρίου.

Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν την Κυριακή και το Χάρκοβο, τη δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ουκρανίας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας έναν αριθμό ατόμων, ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης.

«Το απόγευμα, οι κατακτητές βομβάρδισαν την περιφέρεια Σλομπίντσκι του Χαρκόβου», ανέφερε μέσω του Telegram ο κυβερνήτης Ολέχ Σινιεχούμποφ.

«Δυστυχώς, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες μεταξύ των πολιτών. Μέχρι στιγμής υπάρxoυν 23 θύματα, μεταξύ των οποίων είναι και παιδιά», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι είναι οι νεκροί.

Τέλος, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 14 τραυματίστηκαν από ρωσικό βομβαρδισμό στο Μικολάγιφ, στη νότια Ουκρανία, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Βιτάλι Κιμ.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας έφηβος 15 ετών.

Ο Κιμ πρόσθεσε ότι υπάρχει επίσης αδιευκρίνιστος αριθμός νεκρών και τραυματιών από άλλον βομβαρδισμό στο Οκάτσιφ, μια κοινότητα στη Μαύρη Θάλασσα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα