Ουκρανία: Πυραυλική επίθεση σε αποβατικό πλοίο στην Κριμαία – Βίντεο

Διαβάζεται σε 2'
Κριμαία
Το λιμάνι της Κριμαίας (φωτογραφία αρχείου) (AP Photo, File)

Ένας νεκρός, δύο τραυματίες και σοβαρότατες ζημιές στο αποβατικό πλοίο Ναβατσερκάσκ είναι ο απολογισμός της πυραυλικής επίθεσης που εξαπέλυσε η Ουκρανία στο λιμάνι της Κριμαίας.

Επίθεση πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (26/12) στο λιμάνι της πόλης Φεοντόσια, στις ακτές της Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Ρώσοι αξιωματούχοι έκαναν λόγο για αλλεπάλληλες ισχυρές εκρήξεις και πυρκαγιά στο σημείο, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο εγκατεστημένος από τη Μόσχα περιφερειάρχης της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, ανέφερε μέσω Telegram ότι η “περιοχή του λιμανιού αποκλείστηκε, οι εκρήξεις έχουν σταματήσει και η πυρκαγιά οριοθετήθηκε”.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, από την επίθεση σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και δύο ακόμα τραυματίστηκαν ενώ το αποβατικό πλοίο “Novocherkassk” υπέστη σοβαρές ζημιές.

Συγκλονιστικό βίντεο από την έκρηξη στο λιμάνι της Κριμαίας:

Η Ουκρανία πίσω από την επίθεση

Ο επικεφαλής της Ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας, Μικόλα Όλεστσουκ, ανακοίνωσε μέσω Telegram, πως  “το μεγάλο αποβατικό Ναβατσερκάσκ ήταν το πλοίο που καταστράφηκε από πιλότους της πολεμικής αεροπορίας”, ευχαριστώντας τους άνδρες του για την “εξαίρετη δουλειά” τους και εκφράζοντας ικανοποίηση, διότι ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας γίνεται “ολοένα και μικρότερος”.

Η ουκρανική πολεμική αεροπορία ανέφερε επίσης πως πιθανότατα το εν λόγω πλοίο μετέφερε τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, ιρανικού σχεδιασμού, τύπου «Shahed», που εξαπολύει μαζικά η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας.

“Στις 26 Δεκεμβρίου, γύρω στις 02:30 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), οι δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας επιτέθηκαν με πυραύλους κρουζ στο μεγάλο αποβατικό ‘Novocherkassk’ του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην περιοχή Φεοντόσια”, ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία σε ανάρτηση στην εφαρμογή Telegram.

Σημειώνεται πως η Ουκρανία εξαπολύει συχνά πλήγματα στην Κριμαία, βάζοντας στο στόχαστρο ειδικά τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Παράλληλα, το βράδυ της Δευτέρας (25/12), τα συστήματα της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν 13 από τα 19 drones που εκτόξευσε η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα