Ουκρανία: Ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν σχολή Καλών Τεχνών στη Μαριούπολη – Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς

Ουκρανία: Ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν σχολή Καλών Τεχνών στη Μαριούπολη – Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς
Βομβαρδισμοί στην Ουκρανία/Φωτο αρχείου AP

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης ανακοίνωσε τον βομβαρδισμό σχολής Καλών Τεχνών στην πόλη από ρωσικές δυνάμεις, όπως ισχυρίζεται, όπου είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες άνθρωποι. Παραμένει άγνωστο αν υπάρχουν θύματα.

Ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν σχολή καλών τεχνών στην υπό πολιορκία Μαριούπολη, όπου είχαν βρει καταφύγιο περίπου 400 κάτοικοι, ανακοίνωσε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, τη στιγμή που η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνεχίζεται για 25η ημέρα.

Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Telegram του συμβουλίου της Μαριούπολης και της Ουκρανικής Βερχόβνα Ράντα, το συμβούλιο είπε ότι γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι ήταν μέσα και «βρίσκονται ακόμα κάτω από τα ερείπια» του κατεστραμμένου καλλιτεχνικού σχολείου G12 στην περιοχή της Αριστερής Όχθης της πόλης.

Το μήνυμα κατηγορούσε τους Ρώσους ότι διέπραξαν εγκλήματα πολέμου, απηχώντας την προηγούμενη ομιλία σε βίντεο του προέδρου Ζελένσκι, λέγοντας ότι η πολιορκία της Μαριούπολης «θα μείνει στην ιστορία της ευθύνης για εγκλήματα πολέμου».

«Το να το κάνεις κάτι τέτοιο σε μια ειρηνική πόλη… είναι τρομοκρατία που θα θυμόμαστε στους επόμενους αιώνες».

Ο εν λόγω βομβαρδισμός έρχεται λίγες ημέρες μετά την επίθεση σε θέατρο στη Μαριούπολη.

Το θέατρο που στέγαζε «εκατοντάδες πολίτες» υπέστη σοβαρές ζημιές από ρωσική αεροπορική επιδρομή στη Μαριούπολη, ανακοίνωσε την Τετάρτη (16/03) το δημαρχείο της πολιορκημένης πόλης στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

“Το αεροπλάνο έριξε μια βόμβα στο κτίριο όπου βρίσκονταν εκατοντάδες πολίτες που είχαν βρει εκεί καταφύγιο. Είναι αδύνατο να εξακριβωθεί άμεσα ο απολογισμός θυμάτων, γιατί οι βομβαρδισμοί των κατοικημένων περιοχών συνεχίζονται”, ανέφερε το δημαρχείο σε ανάρτηση στο Telegram αναρτώντας μια φωτογραφία του θεάτρου, το κεντρικό τμήμα του οποίου έχει καταστραφεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα