Ουκρανία: Ρωσική πυραυλική επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού

Διαβάζεται σε 2'
Πυραυλική επίθεση στην Ουκρανία
Πυραυλική επίθεση στην Ουκρανία AP Photo

Πυραυλική επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις, πιθανότατα ως αντίποινα στην ουκρανική επέλαση.

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο στο λιμάνι της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Ολέχ Κίπερ.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο περιφερειάρχης Οδησσού ανέφερε πως κατά την πυραυλική επίθεση τραυματίστηκε ένας οδηγός φορτηγού που μετέφερε σιτηρά, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Η εν λόγω επίθεση πιθανόν λειτουργεί ως αντίποινα της Ρωσίας για την ουκρανική επέλαση στην περιοχή Κουρσκ που μαίνεται τις τελευταίες ημέρες.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν την προέλασή τους στην περιοχή του Κουρσκ της Ρωσίας και ότι έχουν προωθηθεί σε βάθος ενός και δύο χιλιομέτρων προς διάφορες κατευθύνσεις.

Σε βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Telegram, ο πρόεδρος της Ουκρανίας εμφανίζεται να συνομιλεί με τον αρχηγό του στρατιωτικού επιτελείου Ολεξάντρ Σίρσκι, ο οποίος δηλώνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνέλαβαν 100 ρώσους αιχμαλώτους πολέμου κατά τις σημερινές επιχειρήσεις.

Ο ουκρανός πρόεδρος ζητά από τον στρατηγό Σίρσκι την ενίσχυση των μετώπων του Τορέτσκ και του Ποκρόφσκ εν αναμονή της βοήθειας από τους συμμάχους που περιμένει το Κίεβο.

Η ουκρανική τηλεόραση μετέδωσε σήμερα ρεπορτάζ που δείχνει ουκρανούς στρατιώτες να κατεβάζουν ρωσική σημαία σε κρατικό κτίριο της πόλης Σούτζα στην περιοχή του Κουρσκ φωνάζοντας «Δόξα στην Ουκρανία».

Δημοσιογράφος της τηλεόραση απεσταλμένος στην πόλη μετέδωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν τον πλήρη έλεγχο της Σούτζα, που αποτελεί νευραλγικό κόμβο διαμετακόμισης του ρωσικού φυσικού αερίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα