Ουκρανία: Ρωσική βομβιστική επίθεση σε παιδική χαρά και πολυκατοικία – Νεκρό ένα παιδί

Διαβάζεται σε 3'
Πόλεμος στην Ουκρανία
Πόλεμος στην Ουκρανία Kherson Regional Military Administration / AP IMAGES

Τουλάχιστον 55 άτομα τραυματίστηκαν και έξι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και ένα παιδί, κατά την βομβιστική επίθεση της Ρωσίας στο Χάρκοβο.

Ρωσική κατευθυνόμενη βομβιστική επίθεση στη βορειοανατολική πόλη Χάρκοβο της Ουκρανίας έπληξε μια πολυκατοικία και μια παιδική χαρά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, και να τραυματιστούν τουλάχιστον 55 ακόμη, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

«Οι κατακτητές σκότωσαν ένα παιδί ακριβώς στην παιδική χαρά», δήλωσε ο Ίχορ Τερέχοφ στο Telegram. Τρεις άλλοι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια 12όροφη πολυκατοικία στην οποία προκλήθηκε πυρκαγιά ως αποτέλεσμα της επίθεσης, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ένα βίντεο από το σημείο, που ανέβασε ο επικεφαλής του προεδρικού γραφείου Άντριι Γερμάκ, δείχνει τεράστιες φλόγες και πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται από τους επάνω ορόφους του κτιρίου. Πολλά από τα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα απ’ έξω κάηκαν επίσης.

Περίπου 20 από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιφέρειας, τον Ολέχ Σινιεχούμποφ.

Στο σημείο έσπευσαν διασώστες και εθελοντές, για να βγάλουν τους επιζώντες από το κτίριο. Ένοικοι όλων των ηλικιών, πολλοί εξ αυτών αιμόφυρτοι, κάθονταν αποσβολωμένοι στα παγκάκια του δρόμου ενώ το ιατρικό προσωπικό φρόντιζε τα τραύματά τους.

Συνολικά τέσσερες συνοικίες της πόλης δέχτηκαν επίθεση. Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, πέντε τηλεκατευθυνόμενες βόμβες εκτοξεύτηκαν από αεροσκάφη που πετούσαν στη ρωσική επαρχία του Μπέλγκοροντ.

«Οι Ρώσοι χτύπησαν ξανά αμάχους», δήλωσε ο Γερμάκ μέσω ανάρτησής του στο Telegram.

Το Χάρκοβο , η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, και η γύρω περιοχή έχουν γίνει στόχος εδώ και καιρό των ρωσικών επιθέσεων, στις οποίες χρησιμοποιούνται κυρίως εξαιρετικά καταστροφικές κατευθυνόμενες βόμβες.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά τη σημερινή επίθεση κάλεσε εκ νέου τους δυτικούς συμμάχους να επιτρέψουν στην Ουκρανία να πραγματοποιεί επιθέσεις μεγάλου βεληνεκούς σε στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις της Ρωσίας. «Το πλήγμα …δεν θα συνέβαινε εάν οι αμυντικές μας δυνάμεις είχαν την ικανότητα να καταστρέψουν τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη στις βάσεις τους» δήλωσε ο Ζελένσκι μέσω ανάρτησής του στην εφαρμογή Telegram.

Η Ρωσία αρνείται ότι στοχεύει σκόπιμα αμάχους, αλλά χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί από τα πλήγματά της κατά τη διάρκεια της πλήρους εισβολής στην Ουκρανία πριν από 2-1/2 χρόνια.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα