Ουκρανικά drones καταρρίθηκαν σε δύο ρωσικές περιφέρειες – Τι είπε ο Ζελένσκι για την αντεπίθεση

Ουκρανικά drones καταρρίθηκαν σε δύο ρωσικές περιφέρειες – Τι είπε ο Ζελένσκι για την αντεπίθεση
Ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία. AP

Τρία ουκρανικά drones κατέρριψε η Ρωσία. Ο Ζελένσκι αντιτέθηκε στα δημοσιευμάτα του δυτικού Τύπου που τον επικρίνουν για λάθος κατανομή των στρατευμάτων του.

Επτά Ρώσοι τραυματίστηκαν σε ουκρανικό έδαφος, ενώ η Ρωσία ανέφερε ότι κατάφερε να καταρρίψει ουκρανικά drones, τα οποία βρέθηκαν στην επικράτειά της. Ο Ζελένσκι εξέφρεσε την αντίθεσή του με μέρος του Τύπου της Δύσης, που τον επικρίνει για την κατανομή των δυνάμεων του στρατού στην Ουκρανία κατά των ρωσικών στρατευμάτων.

Ειδικότερα, τρεις άνδρες και τέσσερις γυναίκες από τη Ρωσία τραυματίστηκαν στο ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στη Ντνίπρο τις πρώτες, το πρωί της Πέμπτης (24/8), σύμφωνα με τον επικεφαλής της περιφέρειας Ντνιπροπετρόφσκ, ο Σερχίι Λισάκ.

Ουκρανικά drones στη Ρωσία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του δήλωσε ότι συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν τρία τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) της Ουκρανίας, σε δύο περιφέρειες της χώρας, το πρωί της Πέμπτης χωρίς να αναφέρεται αν έχουν καταγραφεί θύματα ή ζημιές.

Μέσω του Telegram ανακοίνωσε ότι αποκρούστηκε απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να διαπράξει επιθέσεις” με drones.

Δύο UAVs “καταρρίφθηκαν στην περιφέρεια Μπριάνσκ”, που συνορεύει με την Ουκρανία και ένα ακόμη “στον εναέριο χώρο της περιφέρειας Καλούγκα”, που γειτονεύει με αυτή της Μόσχας, εξήγησε.

Για έβδομη συνεχόμενη νύχτα συνεχίστηκαν οι ουκρανικές επιδρομές με UAVs στη Ρωσία. Σχεδόν κάθε νύχτα η χώρα δέχεται τέτοιες επιδρομές. Σε κάποια από αυτές, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σε παραμεθόρια περιοχή, τα ξημερώματα της Τετάρτης (23/8).

Οι ουκρανικές επιδρομές με UAVs και USVs στη ρωσική επικράτεια, που έχουν αυξηθεί κατά πολύ τους τελευταίους μήνες, έχουν στοχεύουν κυρίως τη Μόσχα και τη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε, στα τέλη του Ιουλίου, την ικανοποιήσή του για τον πόλεμο που “φτάνει στο έδαφος της Ρωσίας”.

Ο Ζελένσκι κατά των δυτικών επικρίσεων για την κατανομή των στρατευμάτων του

Κατά μέρους του δυτικού Τύπου στράφηκε ο Ζελένσκι, ο οποίος δέχεται επικρίσεις για το πώς έχει κατανείμει τα στρατεύματά του στην αντεπίθεση εναντίων της Ρωσίας.

“Ξέρει κανένας από αυτούς τους ειδικούς πόσοι άνθρωποι, πόσα μέλη των δυνάμεων κατοχής βρίσκονται στην ανατολική Ουκρανία; Περίπου 200.000!”, δήλωσε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο την Τετάρτη (23/8), αντιδρώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times.

Δημοσίευμα των Times, που επικαλέστηκε αμερικανικούς στρατιωτικούς και άλλους δυτικούς αξιωματούχους, σημείωνε ότι το Κίεβο έχει συγκεντρώσει πολλές μονάδες στο ανατολικό τμήμα της χώρας, σε αντίθεση με το νότιο τμήμα, με αποτέλεσμα να μην προχώρά με τον ρυθμό που θα ήθελε η προέλαση προς την Αζοφική Θάλασσα. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη εφημερίδα, αμερικανοί στρατιωτικοί καλούν την ουκρανική διοίκηση να προβεί σε τροποποιήσεις ως προς την τακτική της.

Ο ουκρανός πρόεδρος αντέτεινε την Τετάρτη ότι η Ρωσία καιροφυλακτεί και μόλις οι ουκρανικές δυνάμεις παραμελήσουν την φύλαξη τομέων του μετώπου θα προσπαθήσει να προελάσει εκείνη στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

“Δεν θα παραδώσουμε ούτε το Χαρκίβ, ούτε το Ντονμπάς, ούτε το Πάβλοχραντ, ούτε το Ντνίπρο. Κι αυτό είναι καλό”, τόνισε.

Την τρέχουσα περίοδο, η γραμμή του μετώπου στην ανατολική και στη νότια Ουκρανία έχει μήκος 800 χιλιομέτρων.

Ακόμη, ουκρανικές δυνάμεις φρουρούν άλλα τρία τμήματα των συνόρων τους με τη Ρωσία, όπως στις περιφέρειες Χαρκίβ και Σούμι, καθώς και τα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα