Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Μήνυμα σε Πούτιν μαζί με την Ολένα Ζελένσκι – “Οι κυρώσεις ήρθαν και θα μείνουν”

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Μήνυμα σε Πούτιν μαζί με την Ολένα Ζελένσκι – “Οι κυρώσεις ήρθαν και θα μείνουν”
Ρομπέρτα Μετσόλα, Ολένα Ζελένσκα, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν multimedia.europarl.europa.eu

Αυστηρό μήνυμα στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε η πρόεδρος της Κομισιόν τονίζοντας πως οι κυρώσεις θα παραμείνουν. "Ελευθερία στην Ουκρανία!" το μήνυμά της.

Στον πόλεμο στην Ουκρανία αναφέρθηκε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ετήσιας ομιλίας της για την “Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης” στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τετάρτη (14/09).

Εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έκανε τον απολογισμό των πεπραγμένων του προηγούμενου έτους, ενώ παρουσίασε τις προτεραιότητες της Κομισιόν για τον επόμενο χρόνο και τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί για την επίτευξη αυτών μέσω νομοθετικών και άλλων πρωτοβουλιών.

Στην αρχή της ομιλίας της, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρθηκε στον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία, ενώ απευθύνθηκε και στην Ολένα Ζελένσκι, η οποία ήταν παρούσα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Παράλληλα, έστειλε ηχηρό μήνυμα στον Πούτιν, ξεκαθαρίζοντας πως η Ε.Ε. δεν έχει καμία πρόθεση να άρει τις κυρώσεις στη Ρωσία.

Όλοι θυμόμαστε εκείνο το πρωινό του Φεβρουαρίου όταν ξυπνήσαμε και είδαμε το κακό και τους ήχους από τις σειρές του πολέμου. Δοκιμαζόμαστε απέναντι σε εκείνους που θέλουν να μας διχάσουν”. “Σήμερα, πρέπει να διασφαλίσουμε πως αυτό που θέλει να κάνει ο Πούτιν δεν θα περάσει. Σήμερα, η τόλμη έχει ένα όνομα. Είναι η Ουκρανία. Έχει ένα πρόσωπο. Είναι αυτών που αντιπαρατίθενται στη ρωσική εισβολή. Η μνήμη των θυμάτων”, δήλωσε μεταξύ άλλων η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία ανακοίνωσε πως στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι και η Ολένα Ζελένσκα. Μάλιστα, απευθύνθηκε στη σύζυγο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λέγοντας: “Δώσατε σε όλους μας ελπίδα. Ελευθερία στην Ουκρανία!”.

Εν συνεχεία, τόνισε: “Η οικονομία της έχει πληγεί και η βιομηχανία της είναι σε διάλυση. Το Κρεμλίνο έφερε την οικονομική καταστροφή. Ο Πούτιν είναι υπεύθυνος γι’ αυτή. Θέλω να το ξεκαθαρίσω: Οι κυρώσεις μας στη Ρωσία θα παραμείνουν. Ήρθαν και θα μείνουν. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Το ίδιο ισχύει και για την οικονομική μας υποστήριξη προς την Ουκρανία”, παραθέτοντας και μία σειρά από μέτρα οικονομικής στήριξης στο Κίεβο.

Παραδέχτηκε μάλιστα πως “ένα μήνυμα από τον πόλεμο αυτό είναι ότι θα έπρεπε να έχουμε ακούσει όσους γνωρίζουν τον Πούτιν. Όλους τους Ρώσους δημοσιογράφους που είχαν εκθέσει τα εγκλήματά του, αλλά εκδιώχτηκαν από αυτόν”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα