Ουκρανία: Το Κίεβο καταδικάζει τον στρατιωτικό νόμο του Πούτιν – “Συνεχίζουμε την απελευθέρωση”

Ουκρανία: Το Κίεβο καταδικάζει τον στρατιωτικό νόμο του Πούτιν – “Συνεχίζουμε την απελευθέρωση”
Στρατιώτες στο Ντονέτσκ AP

Καμία επιρροή στην Ουκρανία δεν έχει ο στρατιωτικός νόμος που κήρυξε ο Πούτιν στις 4 προσαρτημένες περιφέρειες, σύμφωνα με τον Μιχαΐλο Ποντολιάκ.

Ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχαΐλο Ποντολιάκ απέρριψε την κίνηση του Πούτιν να κηρύξει στρατιωτικό νόμο σε τέσσερις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας ως «ψευδο-νομιμοποίηση της λεηλασίας της περιουσίας των Ουκρανών».

«Η εφαρμογή του “στρατιωτικού νόμου” σε κατεχόμενες από τη Ρωσία περιοχές θα πρέπει να θεωρείται μόνο ως μια ψευδο-νομιμοποίηση της λεηλασίας της περιουσίας των Ουκρανών από μια ακόμη “ανασύνταξη”», έγραψε στο Twitter ο Ποντολιάκ.

«Αυτό δεν αλλάζει τίποτα για την Ουκρανία: συνεχίζουμε την απελευθέρωση και το τέλος κατοχής των εδαφών μας», έγραψε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος κήρυξε στρατιωτικό νόμο στις τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες Λουχάνσκ, Ντονέτσκ, Ζαπορίζια, Χερσώνα, που προσάρτησε η Μόσχα, ενώ συμπλήρωσε πως όλες οι ρωσικές επαρχίες θα πρέπει να επιβάλουν μέτρα για την διασφάλιση κρίσιμων εγκασταστάσεων.

Ακριβώς μετά την ομιλία Πούτιν το Κρεμλίνο εξέδωσε διάταγμα με το οποίο ανήγγειλε την έναρξη ισχύος του στρατιωτικού νόμου σε αυτά τα εδάφη από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Διάταγμα επίσης που εκδόθη, περιορίζει τις μετακινήσεις εντός και εκτός ρωσικών περιοχών που συνορεύουν με την Ουκρανία. Τα μέτρα αυτά αφορούν τις επαρχίες Κρασνοντάρ, Μπέλγκοροντ, Μπριάνσκ, Βορόνεζ, Κούρσκ και Ροστόφ, που συνορεύουν με την Ουκρανία, καθώς και στην Κριμαία και την Σεβαστούπολη, που η Ρωσία προσάρτησε το 2014.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα