Πακιστάν: Η πρεσβεία του στην Τουρκία χαρακτηρίζει το ψευδοκράτος “Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου” και ανάβει φωτιές

Πακιστάν: Η πρεσβεία του στην Τουρκία χαρακτηρίζει το ψευδοκράτος “Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου” και ανάβει φωτιές
Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ιμράν Χαν AP Photo/B.K. Bangash

Ο χαρακτηρισμός του ψευδοκράτους ως "Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου" από την πρεσβεία του Πακιστάν στην Αγκυρα δημιουργεί έντονο προβληματισμό σε Αθήνα και Λευκωσία.

Από τις 10 Ιουλίου η πρεσβεία του Πακιστάν στην Τουρκία έχει ανάψει φωτιές στην ελληνική και κυπριακή διπλωματία.

Αφενός σ’ αυτό το tweet η πρεσβεία της χώρας στην Αγκυρα χαρακτηρίζει το ψευδοκράτος ως “Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου” και αφετέρου ενημερώνει για επίσημη επίσκεψη κλιμακίου της στα κατεχόμενα την Δευτέρα και την Τρίτη.

Αν και επίσημη αντίδραση από ελληνοκυπριακής πλευράς δεν υπάρχει, είναι σαφές ότι η παραπάνω εξέλιξη προκαλεί προβληματισμό ενόψει μάλιστα και της κλιμάκωσης των προκλήσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση Ερντογάν στα Κατεχόμενα στην επέτειου του Αττίλα.

Το Πακιστάν δεν έχει μέχρι στιγμής αναγνωρίσει το ψευδοκράτος ως επίσημη κρατική οντότητα, ωστόσο το γεγονός ότι ο λογαριασμός της επίσημης πρεσβείας της στην Αγκυρα χρησιμοποιεί τον όρο Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Ολα αυτά λαμβάνουν χώρα σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία το Πακιστάν έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις του για αγορά οπλικών συστημάτων από την Τουρκία όπως για παράδειγμα drones.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα