Πακιστάν: Τουλάχιστον 92 οι νεκροί από την επίθεση καμικάζι σε τζαμί

Πακιστάν: Τουλάχιστον 92 οι νεκροί από την επίθεση καμικάζι σε τζαμί
Έκρηξη σε τζαμί στο Πακιστάν AP

Αυξάνεται δραματικά ο απολογισμός των θυμάτων από την επίθεση βομβιστή-καμικάζι σε τζαμί μέσα στο αρχηγείο της αστυνομίας στην πόλη Πεσάβαρ του Πακιστάν.

Με δραματικούς ρυθμούς αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων της επίθεσης βομβιστή-καμικάζι με στόχο το αρχηγείο της αστυνομίας στην Πεσάβαρ, με την τελευταία ενημέρωση να κάνει λόγο για τουλάχιστον 92 νεκρούς, σηματοδοτώντας μια από τις πιο θανατηφόρες επιθέσεις στη χώρα εδώ και χρόνια, την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με “κρίση εθνικής ασφάλειας“.

«Τουλάχιστον 89 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους», δήλωσε ο Αγιάζ Χαν, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην πόλη αυτή του βορειοδυτικού Πακιστάν, στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Συνολικά 221 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη η οποία έγινε την ώρα της μεσημβρινής προσευχής στον χώρο λατρείας στο εσωτερικό του αρχηγείου της αστυνομίας της Πεσάβαρ, κάπου πενήντα χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Τουλάχιστον 10 από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τον Μουχάμαντ Άσιμ Χαν, εκπρόσωπο του νοσοκομείου Lady Reading της Πεσάβαρ.

Ο Μουχάμαντ Άσιμ Χαν, εκπρόσωπος του νοσοκομείου Lady Reading της Πεσάβαρ, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας, διακομίστηκαν σε αυτό τουλάχιστον εννέα πτώματα που ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του τζαμιού. Η οροφή του χώρου λατρείας και τοίχος κατέρρευσαν εξαιτίας της έκρηξης.

Αργότερα «θα απομακρύνουμε το τελευταίο τμήμα της οροφής που κατέρρευσε, για να μπορέσουμε να ανασύρουμε κι άλλα θύματα. Είμαστε απαισιόδοξοι για τις πιθανότητές μας να βρούμε άλλους επιζήσαντες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπιλάλ Άχμαντ Φάιζι, εκπρόσωπος της υπηρεσίας άμεσης βοήθειας 1122.

Στη συντριπτική τους πλειονότητα, τα θύματα ήταν αστυνομικοί.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την ενέργεια σε αυτό το στάδιο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα