Παλαιστίνη: Ισραηλινοί πυροβόλησαν ζευγάρι – Νεκρός ο άνδρας

Παλαιστίνη: Ισραηλινοί πυροβόλησαν ζευγάρι – Νεκρός ο άνδρας
Ισραηλινοί στρατιώτες. Φωτό αρχείου. AP

Ενα ζευγάρι Παλαιστινίων δέχθηκε ισραηλινά πυρά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη με αποτέλεσμα το άνδρας να χάσει τη ζωή του. Τι ισχυρίζεται ο ισραηλινός στρατός.

Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινές σφαίρες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, βόρεια της Ιερουσαλήμ, γνωστοποίησαν το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας και το πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Ο άνδρας υπέκυψε αφού «τραυματίστηκε στο κεφάλι από πραγματικές σφαίρες στην Μπιρ Ναμπάλα και η σύζυγός του τραυματίστηκε από σφαίρες στην πλάτη», διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Κατά το WAFA, το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα, ενώ το ζευγάρι επέβαινε σε αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλέστηκε το πρακτροείο, το θύμα ονομαζόταν Οσάμα Σίντκι Μανσούρ και ήταν 42 ετών.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως «απέτρεψε επίθεση με τη χρήση αυτοκινήτου ως όπλου», χωρίς να επιβεβαιώσει, ούτε να διαψεύσει τον θάνατο του Παλαιστίνιου.

Σε οδόφραγμα που στήθηκε κατά τη διάρκεια στρατιωτικής «επιχείρησης» στην Μπιρ Ναμπάλα, στρατιώτες είδαν αυτοκίνητο «να αναπτύσσει ξαφνικά ταχύτητα προς την κατεύθυνση άλλης ομάδας στρατιωτών, κατά τρόπο ο οποίος έθετε τη ζωή τους σε κίνδυνο» κι αντέδρασαν «ανοίγοντας πυρ», σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα