Πάλι Παρίσι; Οι Γάλλοι επιμένουν να θέλουν να διοργανώσουν του Ολυμπιακούς

default image

Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο του Παρισιού, η υποψηφιότητα της πόλης του Φωτός για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024

Οι Γάλλοι φαίνεται πως έχουν εμμονή να καταφέρουν να αναλάβουν μια ακόμη φορά τη διοργάνωση των θερινών ολυμπιακών αγώνων και έτσι προετοιμάζονται για την υποψηφιότητα τους για το 2024. Η χρονιά είναι συμβολική, αφού το 2014 θα συμπληρώνονται 100 χρόνια από την τελευταία φορά που η ολυμπιακή φλόγα πήγε στο Παρίσι. Η πόλη του φωτός είχε αναλάβει και τους δεύτερους σύγχρονους ολυμπιακούς αγώνες που διεξήχθησαν το 1900, μετά την πρώτη διοργάνωσή τους στη σύγχρονη εποχή το 1896 στην Αθήνα.

Το Συμβούλιο του Παρισιού ενέκρινε τη Δευτέρα με μεγάλη πλειοψηφία την συμμετοχή της πρωτεύουσας, με μόνους ενάντια το κόμμα των Πρασίνων και το κόμμα της Αριστεράς. Μένει η υπογραφή της Δημάρχου της πόλης, πριν τις 15 Σεπτεμβρίου όταν και η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρα θα πρέπει να καταθέσει επίσημα την υποψηφιότητά της.

Πάντως δεν είναι λίγες οι φωνές που αντιτίθενται σε μια τέτοια προοπτική, αφού όπως λένε το μόνο που δεν χρειάζεται η Γαλλία αυτή τη στιγμή είναι να ξοδέψει δισεκατομμύρια ευρώ για τους αγώνες, την ώρα που η ανεργία και η κρίση βαθαίνουν στη χώρα. 

Θυμίζουμε πως το Παρίσι είχε διεκδικήσει τη διοργάνωση τόσο για το 1992, όταν και οι ολυμπιακοί πήγαν στη Βαρκελώνη, όσο και το 2012 που κερδισμένο βγήκε το Λονδίνο. Αν τελικά προχωρήσει η γαλλική υποψηφιότητα, το Παρίσι θα πρέπει να αναμετρηθεί με τη Ρώμη, το Αμβούργο και τη Βοστόνη.

Πηγή: 2 0minutes.fr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα