Περήφανη η Μελάνια Τραμπ για την εποχή που πόζαρε γυμνή ως μοντέλο

Διαβάζεται σε 4'
Περήφανη η Μελάνια Τραμπ για την εποχή που πόζαρε γυμνή ως μοντέλο
Η Μελάνια Τραμπ στο ΜΕΤ τον Μάιο του 2009 AP Photo Evan Agostini

Αμετανόητη για την ενασχόλησή της με το μόντελινγκ και τις γυμνές φωτογραφίσεις που είχε κάνει, εμφανίστηκε η Μελάνια Τραμπ. Το σχόλιο του Ντόναλντ Τραμπ για το επερχόμενο βιβλίο της.

Σε κάτι που είναι σίγουρα πρωτόγνωρο για μια πρώην πρώτη κυρία, η Μελάνια Τραμπ υπερασπίστηκε την προηγούμενη δουλειά της ως μοντέλο, σε μια περίοδο που είχε κάνει και γυμνές φωτογραφίσεις.

Η Μελάνια Τραμπ χαρακτήρισε το γυμνό ως μια μορφή τέχνης “προς τιμήν της ανθρώπινης μορφής” και κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης “για τον έλεγχο που ασκούν” στο πρόσωπό της.

Σε ένα βιντεοκλίπ 45 δευτερολέπτων που αναρτήθηκε στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Μελάνια Τραμπ παρέθεσε μερικές από τις πιο εκτενείς παρατηρήσεις που έχει κάνει για το θέμα -ή για οποιοδήποτε θέμα- από την αποχώρησή της από τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2021.

«Δεν είμαστε πλέον σε θέση να εκτιμήσουμε την ομορφιά του ανθρώπινου σώματος;» ρωτά η κ. Τραμπ στο βίντεο, καθώς εικόνες κλασικών πινάκων και γλυπτών, όπως η «Λαίδη Γκοντίβα» του Τζον Κόλιερ και ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου, εμφανίζονται στην οθόνη.

«Πρέπει να τιμούμε το σώμα μας και να αγκαλιάσουμε τη διαχρονική παράδοση της χρήσης της τέχνης ως ισχυρό μέσο αυτοέκφρασης».

Η υπεράσπιση του γυμνού μόντελινγκ, με το ευρύτερο κάλεσμά της για καλλιτεχνική έκφραση, ήταν μέρος μιας σειράς βίντεο για την προώθηση των απομνημονευμάτων της που πρόκειται να κυκλοφορήσουν τον επόμενο μήνα. Αλλά το τελευταίο μήνυμά της “χτύπησε” μια “τρανταχτή χορδή”: Η καριέρα της ως μοντέλο δεν έχει αποτελέσει αντικείμενο ευρείας ειδησεογραφικής κάλυψης μετά την προεδρική κούρσα του 2016.

Έτσι, η καθυστερημένη απάντηση της κ. Τραμπ δόθηκε εν μέσω μιας τοξικής προεκλογικής περιόδου που αμαυρώθηκε από δύο απόπειρες δολοφονίας εναντίον του συζύγου της, του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Τον Ιούλιο, αφότου ο Τραμπ τραυματίστηκε από μια σφαίρα στην πρώτη απόπειρα δολοφονίας εναντίον, η Μελάνια Τραμπ έγραψε μια ανοιχτή επιστολή καταδικάζοντας μια «αποτρόπαια» πράξη βίας που είχε απειλήσει να αλλάξει τη ζωή της για πάντα. Δεν έχει προσφέρει κανένα τέτοιο σχόλιο από τη δεύτερη απόπειρα σε βάρος του Τραμπ και το γραφείο της δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό σχετικά με το αν σκοπεύει να δώσει κάποιο σχόλιο.

Και κάπως έτσι συμβαίνει με μία από τις πιο ανεξιχνίαστες πρώτες κυρίες στη σύγχρονη ιστορία. Η Μελάνια Τραμπ σπάνια αισθάνεται την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις, προτιμώντας αντ’ αυτού να αφήνει τα σχόλιά της, όσο αινιγματικά κι αν είναι, να χρησιμεύουν ως οι πρώτες και τελικές σκέψεις της για κάθε θέμα.

Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ στη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο του 2005
Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ στη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο του 2005 AP Photo John Smock

Τις τελευταίες ημέρες, δημοσίευσε μια σειρά από βίντεο που φαίνεται να αντανακλούν μερικές από τις πιο βαθιές πεποιθήσεις της: δέσμευση στην οικογένειά της, σεβασμός στην ιδιωτική ζωή, υιοθέτηση της συνωμοσιολογικής σκέψης και αυξανόμενη δυσπιστία απέναντι στους θεσμούς.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου, συλλογίστηκε για την πρώτη απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Τραμπ.

“Υπάρχουν σίγουρα περισσότερα σε αυτή την ιστορία”, δήλωσε και πρόσθεσε ότι “πρέπει να αποκαλύψουμε την αλήθεια”.

 

Τραμπ για Μελάνια: “Ελπίζω να λέει καλά πράγματα για μένα”

Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ελπίζει η σύζυγός του να έγραψε “καλά πράγματα” για εκείνον στα επερχόμενα απομνημονεύματά της, τα οποία πρόκειται να εκδοθούν τον επόμενο μήνα.

Σε προεκλογική συγκέντρωση στο Γιούνιοντεϊλ της Νέας Υόρκης, ο Τραμπ ενθάρρυνε το κοινό να “βγει και να αγοράσει το βιβλίο”.

“Και αν λέει άσχημα πράγματα για μένα, θα σας καλέσω όλους και θα σας πω να μην το αγοράσετε”, πρόσθεσε

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα