Περισσότερες από 50 επιθέσεις κατά Μουσουλμάνος στη Γαλλία μετά το Charlie Hebdo

default image

Φαίνεται πως η βία φέρνει βία, αφού οι αστυνομικές αρχές της Γαλλίας έχουν καταγράψει περισσότερες από 50 επιθέσεις κατά μουσουλμάνων μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Charlie Hebdo.

Περισσότερα από 50 περιστατικά βίας κατά Μουσουλμάνων καταγράφουν οι αρχές στη Γαλλία μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο περιοδικό Charlie Hebdo. Οι αρχές που φοβούνταν μια τέτοια επίθεση αναφέρουν ότι δεν θα υπάρχει καμία ανοχή στη βία απ’όπου και να προέρχεται.

Το Παρίσι έχει μετατραπεί τις τελευταίες δυο εβδομάδες σε πεδίο μάχης, από τη μία οι αρχές έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας φοβούμενες ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα, και από την άλλη υπάρχει η αντεκδίκηση των ακροδεξιών της Γαλλίας που ξεχύθηκαν στους δρόμους για να πάρουν πίσω το αίμα των, συνολικά, 17 θυμάτων από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που δέχτηκε η πόλη.

Η κυβέρνηση Ολάντ, που είχε ήδη δει την απειλή τον ακροδεξιών, αποφάσισε να απαγορεύσει τη συμμετοχή του κόμματος της Μαρί Λεπέν στη συγκέντρωση των ηγετών στο Παρίσι, θέλοντας να αποφύγει την πιθανότητα η πορεία να λάβει ρατσιστικό χαρακτήρα κατά των μουσουλμάνων, ωστόσο λίγα κατάφερε αφού η ισλαμοφοβία είναι πιο έντονη από ποτέ σε όλη τη Γαλλία.

Μεταξύ των 54 καταγεγραμμένων επιθέσεων κατά Μουσουλμάνων στις 21 αναφέρονται πυροβολισμοί και ρίψη χειροβομβίδων σε μουσουλμανικά κτίρια και γειτονιές, ενώ σε άλλες 33 επιθέσεις καταγγέλλονται απειλές κατά της ζωής και προσβολές.

 

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μάνουελ Βάλς σε πρόσφατη συνέντευξή του ανέφερε ότι: “Οι αρχές δεν έχουν μόνο να προστατεύσουν τα εβραϊκά σχολεία, τις συναγωγές αλλά και τα τζαμιά”. Ο ίδιος σε νέα δήλωση θα προσθέσει: “Όλη η Γαλλία είναι στο πόδι για να προστατεύσει τους πολίτες της ανεξαρτήτως θρησκείας και αυτό θα κάνει”.

(Πηγή: Rt)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα