Πέθανε η Έθελ Κένεντι σε ηλικία 96 ετών

Διαβάζεται σε 2'
Πέθανε η Έθελ Κένεντι σε ηλικία 96 ετών
AP Photo/J. Scott Applewhite, File

Απεβίωσε σε ηλικία 96 χρονών η χήρα του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, Έθελ.

Πέθανε σε ηλικία 96 ετών η χήρα του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, Έθελ, λόγω επιπλοκών μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη την περασμένη εβδομάδα.

Η Έθελ Κένεντι αφήνει πίσω της εννέα παιδιά, 34 εγγόνια και 24 δισέγγονα, καθώς και πολλά ανίψια.

«Με τις καρδιές μας γεμάτες αγάπη ανακοινώνουμε τον θάνατο της υπέροχης γιαγιάς μας, Έθελ Κένεντι» ανακοίνωσε ο πρώην εκπρόσωπος της και εγγονός της, Τζο Κένεντι Γ’. «Μαζί με το έργο ζωής για κοινωνική δικαιοσύνη και ανθρώπινα δικαιώματα, αφήνει πίσω της εννέα παιδιά, 34 εγγόνια και 24 δισέγγονα, μαζί με πολλά ανίψια και ανιψιούς, που όλοι την αγαπούν πολύ» έγραψε.

«Μας παρηγορεί το γεγονός ότι ξέρουμε πως θα επανενωθεί με τον έρωτα της ζωής της, τον πατέρα μας, Ρόμπερτ Φ. Κένεντι».

Ποια ήταν η Έθελ Κένεντι

Η Έθελ Κένεντι (Ethel Kennedy), γεννημένη στις 11 Απριλίου 1928, ήταν η χήρα του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, πρώην Γερουσιαστή και Υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, και σημαντική μορφή της οικογένειας Κένεντι,.

Η Έθελ γεννήθηκε ως Έθελ Σκάκελ (Ethel Skakel) και προέρχεται από πλούσια οικογένεια. Παντρεύτηκε τον Ρόμπερτ Κένεντι το 1950 και απέκτησαν μαζί 11 παιδιά. Μετά τη δολοφονία του συζύγου της το 1968, η Έθελ συνέχισε να προωθεί την πολιτική και κοινωνική κληρονομιά του, εστιάζοντας σε θέματα δικαιοσύνης και κοινωνικής ισότητας. Είναι γνωστή για τη φιλανθρωπική της δράση και την προσήλωσή της στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ ίδρυσε και το Robert F. Kennedy Center for Justice and Human Rights, ένα ίδρυμα που ασχολείται με την υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως.

Η Έθελ Κένεντι έχει μείνει στη μνήμη πολλών ως σύμβολο θάρρους και αφοσίωσης, διατηρώντας το όνομα της οικογένειας Κένεντι ζωντανό στις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις της Αμερικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα