Πέθανε ο δημιουργός των Ray Ban και ιδρυτής της Luxottica, Λεονάρντο Ντελ Βέκιο

Πέθανε ο δημιουργός των Ray Ban και ιδρυτής της Luxottica, Λεονάρντο Ντελ Βέκιο
Λεονάρντο Ντελ Βέκιο AFP

Πέθανε ο άνθρωπος πίσω από το brand της Ray-Ban αλλά και μια ιστορική φιγούρα της ιταλικής μόδας σε ηλικία 87 ετών. Το ορφανοτροφείο και η αμύθητη περιουσία των δισεκατομμυρίων.

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο Λεονάρντο Ντελ Βέκιο, ιδρυτής της EssilorLuxottica, μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες του ιταλικού επιχειρείν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας την Δευτέρα.

“Η EssilorLuxottica με λύπη ανακοινώνει πως ο ιδρυτής της εταιρείας έφυγε σήμερα από τη ζωή” ανέφερε η ανακοίνωση της EssilorLuxottica, προσθέτοντας πως το συμβούλιο θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασιστούν τα προσεχή βήματα.

Ο Ντελ Βέκιο μπορεί να πέρασε την παιδική του ηλικία σε ορφανοτροφείο, όμως μεγαλώνοντας κατάφερε να χτίσει μια αμύθητη περιουσία δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, αποτελώντας τρανό παράδειγμα ενός πετυχημένου και αυτοδημιούργητου επιχειρηματία.

Ο Ιταλός Ντελ Βέκιο, ίδρυσε την Luxottica το 1961 και έχτισε την αυτοκρατορία του, μέρος της οποίας αποτελεί και το brand της Ray-Ban ενώνοντας δυνάμεις με τη γαλλική Essilor σε μια ιστορική συμφωνία για τη μόδα το 2018.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα