Πέθανε ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ – Τα Harrods, ο θάνατος του γιου του και η πριγκίπισσα Νταϊάνα

Πέθανε ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ – Τα Harrods, ο θάνατος του γιου του και η πριγκίπισσα Νταϊάνα
Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ AP Photo/Simon Dawson

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ πέθανε σε ηλικία 94 ετών. Ήταν πατέρας του Ντόντι, με τον οποίον η πριγκίπισσα Νταϊάνα διατηρούσε σχέση. Σκοτώθηκαν μαζί στο τροχαίο στο Παρίσι.

Έφυγε σε ηλικία 94 ετών ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, ο αιγυπτιακής καταγωγής επιχειρηματίας που ήταν ιδιοκτήτης του πολυκαταστήματος Harrods.

Ο γνωστός επιχειρηματίας ήταν πατέρας του Ντόντι Αλ Φαγέντ, συντρόφου της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί της στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι, 26 χρόνια πριν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένειά του αναφέρει: «Η κυρία Mohamed Al Fayed, τα παιδιά και τα εγγόνια της επιθυμούν να επιβεβαιώσουν ότι ο αγαπημένος σύζυγός της, πατέρας και παππούς τους, Mohamed, απεβίωσε ειρηνικά από γηρατειά την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023. Απόλαυσε μια μακρά και γεμάτη ζωή περιτριγυρισμένος από τους αγαπημένους του. Η οικογένεια έχει ζητήσει να γίνει σεβαστή η ιδιωτική τους ζωή αυτή τη στιγμή».

Ο Φαγέντ γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια και ήταν γιος δασκάλου.

Η κατοικία και οι κύριες επιχειρηματικές δραστηριότητες ήταν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στην ιδιοκτησία ήταν το Hôtel Ritz Paris και παλαιότερα το πολυκατάστημα Harrods και η ποδοσφαιρική ομάδα Fulham. Από το 2023, η περιουσία του εκτιμάται σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Τα Harrods πωλήθηκαν το 2010 έναντι 2.4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το 2013 παραχώρησε το πλειοψηφικό μερίδιό του από την Fulham στον Αμερικανό Σαχίντ Καν για 300 εκατομμύρια δολάρια. Το ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι, που το απέκτησε στα τέλη των 70s, παρέμεινε μέχρι σήμερα στο επιχειρηματικό portfolio του.

Ο Φαγέντ ήταν παντρεμένος με τη Σαμίρα Κασόγκι από το 1953 έως το 1956 και απέκτησαν ένα γιο, τον Ντόντι. Το 1985 παντρεύτηκε την Heini Wathén, με την οποία απέκτησαν τέσσερα παιδιά.

Ως ιδιοκτήτης του Harrods και συμμετέχοντας σε φιλανθρωπικές οργανώσεις υψηλού προφίλ γνώρισε τη βασιλική οικογένεια και την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Ήταν αυτός που το καλοκαίρι του 1997 κάλεσε την πριγκίπισσα της Ουαλίας να κάνει διακοπές στο γιοτ του, στο νότιο τμήμα της Γαλλίας. Εκεί, η Νταϊάνα γνώρισε τον γιο του, Ντόντι, και ξεκίνησε η σχέση τους.

Ο γιος του σκοτώθηκε μαζί με την πριγκίπισσα Νταϊάνα στο τροχαίο που σημειώθηκε στο Παρίσι, στις 31 Αυγούστου του 1997. Μετά τον θάνατό του, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας αγωνίστηκε επί σειρά ετών για να αποδείξει ότι το δυστύχημα δεν ήταν τυχαλθι και ότι είχε ενορχηστρωθεί από τις βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Είχε πει, μάλιστα, πως η Νταϊάνα του είχε αποκαλύψει ότι είναι έγκυος και γι’ αυτό κάποιοι ήθελαν να την δολοφονήσουν.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα