Πέθανε ο Σφεν, ο διάσημος γκέι πιγκουίνος – O σύντροφός του τον αποχαιρετά τραγουδώντας

Διαβάζεται σε 4'
Πέθανε ο Σφεν, ο διάσημος γκέι πιγκουίνος – O σύντροφός του τον αποχαιρετά τραγουδώντας
ISTOCK

Μια μαγική στιγμή ακολούθησε τον θάνατο του παγκοσμίως γνωστού για την ιστορία αγάπης του, Σφεν. Οι πιγκουίνοι στο ενυδρείο του Σίδνεϊ θρηνούν τραγουδώντας.

Στη θλίψη βυθίστηκε το ενυδρείο Sea Life του Σίδνεϊ, καθώς ο Μάτζικ και οι υπόλοιποι πιγκουίνοι Gentoo ξεκίνησαν να τραγουδούν για να θρηνήσουν την απώλεια του Σφεν.

Ο Σφεν, του οποίου η ομόφυλη σχέση με τον Μάτζικ έκανε το ζευγάρι παγκοσμίως διάσημο, πέθανε από φυσικά αίτια καθώς πλησίαζε τα 12α γενέθλιά του, σύμφωνα με ανακοίνωση του ενυδρείου το πρωί της Πέμπτης (22/08).

Το ζευγάρι είχε υιοθετήσει και δύο μικρά πιγκουινάκια, τη Σφέντζικ (Λάρα) το 2018 και τον Κλάνσι το 2020.

Η σχέση του Σφεν και του Μάτζικ ξεκίνησε όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις ειδών – συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων – δηλαδή μέσω του φλερτ. Οι πιγκουίνοι συνήθως υποκλίνονται ή τραγουδούν ο ένας στον άλλο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αλλά οι πιγκουίνοι Gentoo κάνουν το εξής μοναδικό: συλλέγουν και προσφέρουν βότσαλα ο ένας στον άλλο.

«Βλέπεις τους [πιγκουίνους] να ψάχνουν κατά μήκος της παραλίας, κατά μήκος του πάγου, ψάχνοντας τα τέλεια βότσαλα για να τα δώσουν στους συντρόφους τους», είπε η υπεύθυνη φροντίδας των πιγκουίνων, Ρενέ Χάουελ σύμφωνα με τον Guardian. «Χρησιμοποιούν αυτά τα βότσαλα για να χτίσουν τη φωλιά τους και εκεί θα γεννήσουν τα αυγά τους».

Η Ρενέ Χάουελ ανέφερε ότι οι ομόφυλες σχέσεις είναι σχετικά συνηθισμένες στους πιγκουίνους, αλλά αυτό που έκανε τον Σφεν και τον Μάτζικ να ξεχωρίζουν ήταν ο τρόπος με τον οποίο μοιράζονταν τις γονικές τους υποχρεώσεις.

«Έπαιρναν ο καθένας τη σειρά του στη φωλιά, έβγαιναν έξω για να ψάξουν για τροφή και στη συνέχεια επέστρεφαν και αντάλλασσαν τη φροντίδα του αυγού», ανέφερε. «Σίγουρα μοιράζονταν τους ρόλους πολύ ισομερώς μεταξύ τους».

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός στον Σφεν

Στη φύση, όταν ένας πιγκουίνος πεθαίνει και ο σύντροφός του δεν ξέρει τι έχει συμβεί, συνήθως τον αναζητά. Η Χάουελ είπε ότι γι’ αυτόν τον λόγο οι φροντιστές στο ενυδρείο θεώρησαν τόσο απαραίτητο να δείξουν στον Μάτζικ ότι ο Σφεν είχε πεθάνει, ώστε να καταλάβει ότι «ο σύντροφός του δεν θα επιστρέψει ξανά».

Όπως περιέγραψε, ήταν μια απίστευτα συναισθηματική στιγμή όταν ο Μάτζικ οδηγήθηκε κοντά στον Σφεν, μαζί με την αποικία των Gentoo και όλα τα μέλη του προσωπικού. Ο Μάτζικ άρχισε αμέσως να τραγουδά, και όλοι οι πιγκουίνοι γύρω του τον συνόδευσαν στο τραγούδι.

«Ήταν μια πολύ όμορφη στιγμή, ο αέρας γέμισε από το τραγούδι τους», είπε η Χάουελ. «Αυτό έδειξε τον αντίκτυπο που είχε ο Σφεν στον σύντροφό του και ότι ο Μάτζικ αναγνώρισε ότι ο σύντροφός του ήταν εκεί.

«Λίγο μετά, ο Μάτζικ έγινε αρκετά προστατευτικός προς τον σύντροφό του και αυτό ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή για εμάς, αλλά έπρεπε να το κάνουμε για να μπορέσει, ελπίζουμε, να κατανοήσει τι είχε συμβεί».

Η Χάουελ είπε ότι το προσωπικό του ενυδρείου δεν είχε ξαναδεί κάτι παρόμοιο, οπότε δεν είναι απολύτως βέβαιοι τι σημαίνει αυτό το τραγούδι. «Αλλά για εμάς, εκείνη τη στιγμή ήταν ένας όμορφος αποχαιρετισμός».

Ο Μάτζικ μπαίνει τώρα στην πρώτη του περίοδο αναπαραγωγής χωρίς τον σύντροφό του, αλλά συνεχίζει να συλλέγει βότσαλα για τη φωλιά του – κάτι που ερμηνεύεται ως ενθαρρυντικό σημάδι.

«Για εμάς, δεν ήταν απλώς πιγκουίνοι. Καθένας τους έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και προσωπικότητα, οπότε είναι σίγουρα θλιβερό να χάνουμε ένα από τα μέλη αυτά. Ενέπνευσαν τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και για εμάς, αυτό είναι απίστευτα ξεχωριστό και θα το κρατήσουμε μέσα μας για πάντα» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ο αντίκτυπος που είχε η ιστορία του ζευγαριού πιγκουίνων παγκοσμίως ως σύμβολο ισότητας ήταν ανυπολόγιστο, όπως ανέφερε το Ενυδρείο Sea Life Sydney σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη.

Η ιστορία αγάπης τους ενέπνευσε μια πλατφόρμα στο Mardi Gras, συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα σπουδών της Νέας Νότιας Ουαλίας αλλά και στη σειρά του Netflix, “Atypical”.

Αμέτρητα βιβλία αναφέρονται στην ιστορία τους, ενώ και ντοκιμαντέρ για ζευγάρια ομόφυλων ζώων έχουν συμπεριλάβει τον Σφεν και τον Μάτζικ, ανέφερε το ενυδρείο.

«Η απώλεια του Σφεν είναι συντριπτική για την αποικία των πιγκουίνων, την ομάδα μας και όλους όσους εμπνεύστηκαν ή επηρεάστηκαν θετικά από την ιστορία του Σφεν και του Μάτζικ», δήλωσε την Πέμπτη ο διευθυντής του ενυδρείου, Ρίτσαρντ Ντίλι.

«Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία για να αναλογιστούμε και να γιορτάσουμε τη ζωή του Σφεν, θυμόμενοι τι σύμβολο ήταν, τον μοναδικό δεσμό που μοιραζόταν με τον Μάτζικ και την θετική επιρροή που είχε στον κόσμο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα