Πυροβόλησαν ακροδεξιό πολιτικό στη Μαδρίτη

Διαβάζεται σε 1'
Πυροβολισμοί κατά ακροδεξιού πολιτικού στο κέντρο της Μαδρίτης
Πυροβολισμοί κατά ακροδεξιού πολιτικού στο κέντρο της Μαδρίτης AP

Πυροβολισμό στο πρόσωπο δέχτηκε πρώην Καταλανός ηγέτης και συνιδρυτής του ακροδεξιού Vox στη Μαδρίτη. Δεν έχουν συλληφθεί ακόμα οι δράστες.

Ο πρώην επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας στην περιοχή της Καταλονίας πυροβολήθηκε στο πρόσωπο στη Μαδρίτη την Πέμπτη, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο Alejo Vidal-Quadras έπεσε θύμα πυροβολισμών στην πλούσια περιοχή της Salamanca, στο κέντρο της Μαδρίτης περίπου στη 1.30 μ.μ. και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η ισπανική αστυνομία δήλωσε ότι κυνηγά δύο άνδρες σε σχέση με τον πυροβολισμό, οι οποίοι επέβαιναν σε μια μαύρη μοτοσικλέτα Yamaha. Ο ένοπλος, ο οποίος φορούσε κράνος, σταμάτησε και κατέβηκε για να τον πυροβολήσει, σύμφωνα με το Reuters.

Ο 78χρονος Vidal-Quadras, ήταν επί μακρόν μέλος του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, και ηγέτης κόμματος στην περιφέρεια της Καταλονίας και μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προτού αποχωρήσει μετά από τρεις δεκαετίες, όταν ήρθε σε ρήξη με τον τότε πρωθυπουργό Mariano Rajoy.

Αφού αποστασιοποιήθηκε, συνέβαλε στην ίδρυση του ακροδεξιού κόμματος Vox. Έφυγε από το Vox λίγο μετά την αποτυχημένη προσπάθειά του να κερδίσει μια θέση ευρωβουλευτή το 2014, όπως αναφέρει το AP.

Η αστυνομία ερευνά τους πυροβολισμούς και δεν έχει προβεί ακόμη σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Vox, Santiago Abascal, η ζωή του δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα