Ποια είναι η ακροδεξιά συνωμοσιολόγος που συμμετέχει στην εκστρατεία Τραμπ;

Διαβάζεται σε 4'
Ποια είναι η ακροδεξιά συνωμοσιολόγος που συμμετέχει στην εκστρατεία Τραμπ;
Laura Loomer AP Photo Ted Shaffrey

Η παρουσία της ακροδεξιάς συνωμοσιολόγου, Laura Loomer, στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, εγείρει ερωτήματα σχετικά με την επιρροή που του ασκεί.

Η ακροδεξιά συνωμοσιολόγος, Laura Loomer, τις τελευταίες ημέρες είναι στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, γεγονός που έχει δημιουργήσει ανησυχίες σχετικά με την επιρροή που του ασκεί.

Σύμφωνα με το BBC,η Laura Loomer είναι γνωστή για την αντιμουσουλμανική ρητορική της και για τη διάδοση θεωριών συνωμοσίας, συμπεριλαμβανομένου ότι οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν μια «εσωτερική δουλειά» που πραγματοποιήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Συμμετείχε με τον Τραμπ, την Τετάρτη (11/9) σε μια εκδήλωση για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, προκαλώντας οργή σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ. Και την Τρίτη (12/9), η 31χρονη ταξίδεψε στη Φιλαδέλφεια με το αεροπλάνο του Τραμπ για το προεδρικό ντιμπέιτ.

Αυτό που τράβηξε την προσοχή στο ντιμπέιτ, είναι ο ισχυρισμός του Τραμπ ότι παράνομοι μετανάστες από την Αϊτή έτρωγαν κατοικίδια σε μια μικρή πόλη του Οχάιο. «Τρώνε τα κατοικίδια των ανθρώπων που ζουν εκεί», είπε. Αξιωματούχοι της πόλης δήλωσαν αργότερα στο BBC, ότι δεν έχουν υπάρξει αξιόπιστες αναφορές ότι αυτό συνέβη στην πραγματικότητα. Ο Τραμπ δήλωσε ότι υιοθέτησε τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς από την τηλεόραση, αλλά η θεωρία μεταδόθηκε από την Loomer, μόλις μια μέρα πριν από τη συζήτηση.

Ενώ το επίπεδο εγγύτητας της Loomer με τον Τραμπ είναι ασαφές, η ανάρτηση της Loomer και η παρουσία της στη Φιλαδέλφεια οδήγησαν ορισμένους Ρεπουμπλικάνους να την κατηγορήσουν για τον αβάσιμο ισχυρισμό του πρώην προέδρου. «Ανεξάρτητα από τυχόν “προστατευτικά” που της έχει βάλει η εκστρατεία του Τραμπ, δεν νομίζω ότι λειτουργεί», ανέφερε πηγή του BBC.

Η συνωμοσιολόγος Laura Loomer δήλωσε στο Χ, ότι λειτουργεί «ανεξάρτητα» για να βοηθήσει τον Τραμπ, τον οποίο ανέφερε ως «πραγματικά την τελευταία ελπίδα του έθνους μας». Η Loomer παρευρίσκεται συχνά σε εκδηλώσεις για την υποστήριξη του Τραμπ, και νωρίτερα φέτος, ταξίδεψε με το αεροπλάνο του στην Αϊόβα, όπου ο Τραμπ δήλωσε: «Τη θέλετε στο πλευρό σας».

Και πέρυσι, οι New York Times ανέφεραν ότι ο Τραμπ είχε εκφράσει ενδιαφέρον να την προσλάβει για την εκστρατεία του, υποχωρώντας μόνο αφού οι πιο έμπιστοι του βοηθοί εξέφρασαν ανησυχία ότι θα μπορούσε να βλάψει τις εκλογικές του προσπάθειες.

Μια άλλη υποστηρικτής του Τραμπ, η Marjorie Taylor Greene, διαφώνησε με την Loomer αυτή την εβδομάδα για τα σχόλιά της που αμφισβητούσαν τη φυλή της Kamala Harris και με μια ανάρτηση στην οποία ισχυρίστηκε ότι ο Λευκός Οίκος “θα μυρίζει κάρυ” εάν εκλεγεί η Harris, η οποία είναι εν μέρει ινδικής καταγωγής.

Η επαγγελματική της πορεία

Γεννημένη στην Αριζόνα το 1993, η αυτοαποκαλούμενη ερευνητής δημοσιογράφος έχει εργαστεί ως ακτιβίστρια και σχολιαστής για οργανισμούς όπως το Project Veritas και το Infowars του Alex Jones.

Το 2020, έθεσε υποψηφιότητα, με την υποστήριξη του Τραμπ, ως υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων για τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ στη Φλόριντα, αλλά έχασε από τη Δημοκρατική Λόις Φράνκελ.

Έθεσε υποψηφιότητα ξανά δύο χρόνια αργότερα, όταν προσπάθησε ανεπιτυχώς να ανατρέψει τον εκπρόσωπο Ντάνιελ Γουέμπστερ σε προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων σε μια διαφορετική περιφέρεια της Φλόριντα.

Τώρα, είναι γνωστή για την υποστήριξη της στον Τραμπ και για την προώθηση μιας μακράς σειράς θεωριών συνωμοσίας, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών ότι η Καμάλα Χάρις δεν είναι μαύρη και ότι ο γιος του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος έστελνε μηνύματα ζητώντας τη δολοφονία του Τραμπ. Αυτές οι αναρτήσεις της, οδήγησαν στο μπλοκάρισμα από πολλές πλατφόρμες, όπως το Facebook, το Instagram, ακόμη και από την Uber και την Lyft, επειδή έκανε προσβλητικά σχόλια για μουσουλμάνους οδηγούς. Κάποτε περιέγραψε τον εαυτό της ως «περήφανη ισλαμοφοβική».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα