Ποιοι είναι οι στόχοι της ουκρανικής εισβολής στην Κουρσκ ζητά να μάθει ο Λευκός Οίκος

Διαβάζεται σε 1'
Καταστροφές από τον ουκρανικό βομβαρδισμό στην περιοχή Κουρσκ
Καταστροφές από τον ουκρανικό βομβαρδισμό στην περιοχή Κουρσκ Governor of Kursk region telegram channel via AP

Ο Λευκός Οίκος ζηταεί από το Κίεβο να μάθει τους στόχους της ουκρανικής εισβολής σε ρωσικό έδαφος.

Ο Λευκός Οίκος σκοπεύει να επικοινωνήσει με το Κίεβο για να μάθει τους στόχους της εισβολής ουκρανικών δυνάμεων στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, είπε σήμερα, Τετάρτη (7/8) η εκπρόσωπος Καρίν Ζαν-Πιερ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Υπογράμμισε παράλληλα πως η αμερικανική κυβέρνηση δεν γνώριζε εκ των προτέρων για την επιχείρηση.

«Θα επικοινωνήσουμε με τον ουκρανικό στρατό για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τους στόχους», είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επιχείρηση που έχει υποχρεώσει χιλιάδες άμαχους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Η Μόσχα ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα πως ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να απωθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις που εισέβαλαν στην περιφέρεια Κουρσκ, που αποτελεί σημαντικό κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε την Ουκρανία για «άλλη μια μεγάλη πρόκληση», μετά από αναφορές των αμυντικών αξιωματούχων ότι ουκρανικά στρατεύματα διέσχισαν την περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, την Τρίτη (6/8).

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, τα ουκρανικά στρατεύματα φάνηκε να έχουν προχωρήσει αρκετά μίλια προς το ρωσικό έδαφος, δήλωσε στους New York Times ένας αναλυτής, με Ρώσους αξιωματούχους να υποστηρίζουν ότι οι μάχες συνεχίζονται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα