Πόλεμος στην Ουκρανία: Εμπάργκο στο πετρέλαιο της Ρωσίας απαιτεί ο Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εμπάργκο στο πετρέλαιο της Ρωσίας απαιτεί ο Ζελένσκι
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι 2022 Ukrainian Presidential Press Office via AP

Την απαίτηση να κηρυχθεί εμπάργκο στο πετρέλαιο της Ρωσίας επανέλαβε στο διάγγελμά του ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι καλώντας τον δημοκρατικό κόσμο να το κάνει "τοξικό" για όλες τις άλλες χώρες.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επανέλαβε στο βραδινό διάγγελμά του την απαίτηση να κηρυχθεί εμπάργκο στο πετρέλαιο που εξάγει η Ρωσία.

“Όταν η τυραννία επιτίθεται εναντίον όλων όσα διατηρούν την ειρήνη στην Ευρώπη, πρέπει να αναληφθεί δράση αμέσως”, υποστήριξε ο Ουκρανός πρόεδρος.

“Το εμπάργκο στο πετρέλαιο πρέπει να είναι το πρώτο βήμα. Από όλες τις δημοκρατίες, όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Τότε θα το αισθανθεί η Ρωσία. Τότε θα έχει νόημα για αυτή να επιδιώξει ειρήνη, να σταματήσει την ανώφελη βία”, συνέχισε ο κ. Ζελένσκι.

“Ο δημοκρατικός κόσμος ασφαλώς μπορεί να εγκαταλείψει το ρωσικό πετρέλαιο και να το κάνει τοξικό για όλες τις άλλες χώρες”, επέμεινε, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους είπε ακόμη πως ο σκοπός της “αντιπολεμικής συμμαχίας μας” είναι να τερματιστεί η σύρραξη “το συντομότερο δυνατόν”, κάτι που χαρακτήρισε όχι μόνο “ηθικό καθήκον για όλες τις δημοκρατίες” αλλά και “στρατηγική άμυνας για κάθε πολιτισμένο κράτος”.

Η ρωσική επίθεση δεν πρόκειται να περιοριστεί μόνο στην Ουκρανία“, προειδοποίησε ο κ. Ζελένσκι, “ολόκληρο το ευρωπαϊκό σχέδιο είναι στόχος για τη Ρωσία”, έκρινε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα