Πόλεμος στην Ουκρανία: Φωτιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Κριμαία

Διαβάζεται σε 2'
Πυροσβέστης, Κριμαία (φωτογραφία αρχείου)
Πυροσβέστης (φωτογραφία αρχείου) (AP Photo / Alexander Zemlianichenko)

Φωτιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην πόλη Φιοντόσια της Κριμαίας. Μέχρι στιγμής τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Κατάσταση «τεχνικής» έκτακτης ανάγκης επιβλήθηκε στην πόλη Φεοντόσια στην ακτή της Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα εξαιτίας πυρκαγιάς σε αποθήκη πετρελαίου, ανακοίνωσαν σήμερα διορισμένοι από τους Ρώσους αξιωματούχοι στη χερσόνησο της Κριμαίας που η Μόσχα προσάρτησε το 2014 από την Ουκρανία.

Οι αρχές δεν έκαναν γνωστές λεπτομέρειες για τα αίτια της πυρκαγιάς. Το ειδησεογραφικό κανάλι Baza Telegram, το οποίο έχει πηγές στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, μετέδωσε ότι δεξαμενές καυσίμων βρίσκονται στις φλόγες στη Φεοντόσια αφού κάτοικοι άκουσαν σειρά ηχηρών εκρήξεων.

Δεν υπάρχουν θύματα, έγραψε στο Telegram ο Όλεγκ Κριούσκοφ, σύμβουλος του διορισμένου από τους Ρώσους επικεφαλής της Κριμαίας, επικαλούμενος τον επικεφαλής της διοίκησης της Φεοντόσια. «Υπάρχει πυρκαγιά στη δεξαμενή καυσίμων της Φεοδοσίας. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης επιχειρούν στο σημείο. Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή τραυματίες. Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ιγκόρ Μιχαϊλιτσένκο, έχει μεταβεί στη Φεοδοσία», έγραψε ο Όλεγκ Κριουτσκόφ, επικαλούμενος τον επικεφαλής της διοίκησης της Φεοδοσίας, Ιγκόρ Τκατσένκο.

 

Αργότερα, το κανάλι Telegram ASTRA διευκρίνισε ότι η δεξαμενή καυσίμων που έχει πιάσει φωτιά ανήκει στην Κοινή Ανώνυμη Εταιρεία Θαλάσσιων Πετρελαϊκών Τερματικών Σταθμών, η οποία είχε δεχτεί επίθεση από drones στο παρελθόν. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο τερματικός σταθμός καυσίμων της Φεοδοσίας είναι ο μεγαλύτερος στην Κριμαία ως προς την ικανότητα διακίνησης πετρελαιοειδών, ενώ υπάρχουν μόνο δύο τέτοιοι τερματικοί σταθμοί στη χερσόνησο, ο ένας στη Σεβαστούπολη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε από το κανάλι Crimean Wind ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις σε αεροδρόμια στο Μπελμπέκ και το Σάκι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα